Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Äppelmuffins med topping




Vill bara dela med mig av detta underbara recept.
Har ni inte provat innan så måste ni göra det Passar perfekt nu när hösten närmar sig.

Jag serverade mina muffins med avskalat papper och med vaniljsås, men kan tänka mig att toppa med spritsad glasscrème nästa gång.

Äppelmuffins med havretopping

200g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 äpplen i tunna klyftor
socker och kanel

Topping:
75g smör
3/4 dl socker
2 dl havregryn

Rör smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget, rör om.
Blanda ner vattnet, mjölet och bakpulvret.
Fyll formarna till hälften.
Doppa äppelklyftorna i kanel och socker.
Stick ner ett par klyftor i varje form.

Toppingen:
Smält smöret, blanda ner socker och havregryn.
Strö över toppingen på muffinsarna.
Grädda i ca 20-25 minuter.
Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0