Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Citron cupcakes med cream cheese frosting





Jag och mina flickor bakade i fredags tillsammans de här cupcaksen med smak av citron och fyllda med lemon curd.

Lite för sötsliskiga för min del, med söta att titta på.

Vill du baka dem själv?
Receptet kommer iallafall här:
Citron cupcakes, 12 st

100 g smör
2 2 ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 dl standard mjölk
1 1 citron, skalet och saften
4 4 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
Ett par msk lemon curd

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Smällt smöret
  • Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och luftigt
  • Rör i mjölken i det smälta smöret för att få ner temperaturen och häll sedan ner i äggvispet
  • Tillsätt saften och skalet från citronen
  • Blanda bakpulvret i mjölet och rör ner i smeten
  • Använd stadiga muffinsformar eller placera ut formar i en muffinsplåt
  • Fyll formarna med 3/4 smet och gör en liten fördjupning där du lägger en liten click lemon curd
  • Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter eller tills de är gyllenbruna och genombakta, provstick med en tandpetare eller potatissticka för att se att de är färdiga

Cream cheese frosting 60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g cream cheese, tex philadelphia
Några droppar valfri karamellfärg
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaften krämigt
Vispa i cream cheese
Färga ev med några droppar valfri karamellfärg

 

 

 






Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0