Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Såhär fyller jag en tårta

Jag får väldigt många frågor och mail angående hur jag får tårtorna raka och släta så jag tänte visa er hur jag gör.

Till att börja med så bakar jag tårtbotten redan dagen innan tårtan ska fyllas och förvarar den i en plastpåse (avfallspåse).
Det possitiva med att baka botten dagen innan den ska delas är att den hinner mjukna och är så mycket lättare att dela.

Så här kan upplägget se ut om en tårta ska serveras på lördag.

Onsdag: Bakar tårtbotten och förbereder fyllningar som t.ex chokladganacher
Torsdag: Monterar ihop tårtan
Fredag: Spacklar, täcker och dekorerar tårtan
Lördag: Serverar tårtan


Jag använder IKEA´s tårtdelare och den är verkligen jättesmidig.
Det gäller att hålla emot med handen på motsatt sida och såga sig igenom tårtbotten.
Jag har alltid tråden på lägsta hacket.


Sen placerar jag bottenlagret på en tårtbricka eller ett tårtfat


Fyller en stor spritspåse med första fyllningen och spritsar ut jämt över tårtbotten


På med nästa lager tårtbotten


och nästa lager tårtfyllning


och så på med sista delen tårtbotten


Tillsist plastar jag in hela tårtan och låter den stå och dra i kylskåpet tills dagen efter då den dekoreras

Hoppas det var till hjälp för någon.










Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack, din blogg är helt underbar. Har en fråga min sambo vill ha en tårta med blåbär och vanilj fyllnig i tårtan. Hjälp? Vad ska jag hitta på, har inga bra recept på blåbärsfyllning och vaniljfyllnigar? Har du något tips ? Inte

Glasscreme eller marzan.

Hoppas verkligen du kan svara, tack!!:) kram

2012-02-23 @ 20:46:35
Postat av: Nicole

Tack Linda!!! hade funderat länge på hur man ska göra annars blir jag vaken hela natten och jag gör min sp också då blir inte mycket tid kvar till dekorationer... tack kram

2012-02-27 @ 15:58:34
Postat av: Linda Runn Hägerström

Min första tanke var glasscreme eller vaniljcreme men såg sen att du inte ville ha det.

Om det enbart är marsanen du inte vill ha kan du koka egen vaniljcreme med äkta vaniljpulver.

Eller varför inte en vaniljmousse?

Blåbärsmousse är gott och enkelt att göra.

Jag har gjort Toves blåbärsmousse några gånger.

http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com/2008/08/blbrsmousse.html?m=1



Lycka till!

Med vänlig hälsning, Linda

2012-02-28 @ 09:06:19
URL: http://lindarunn.se
Postat av: Veronika

Vilket smart sätta att fylla tårtan på! :)

2012-03-02 @ 06:45:27
Postat av: Elisabeth

Kom att tänka på en sak.. Jag är föredetta restaurangarbetare.. Och hygienen är otroligt viktig när man håller på med livsmedel.. Speciellt om man säljer det..

Ser att du har nagellack.. Det är väldigt ohygieniskt.. =/

2012-04-10 @ 19:16:39
URL: http://lajsa.com
Postat av: Josefine

Tack för bra info. om hur jag ska lyckas få ihop en 1 års tårta till min son!! Håll tummarna för mig för jag är på helt okänd mark ;)

Tjiing

2012-04-22 @ 20:01:28
URL: http://minbebis.com/blogg/rosvagen/
Postat av: Josefin Eliason

Åh tack underbara du för att du ger så mycket bra tips! En fråga... Jag skall göra en tårta med Brynäs och behöver då svart kant runt själva emblemet. Hur gör man det utan att använda någon s? Tänkte ha vit grund nämligen...kanske kan man göra med kristyr på något sätt? Och hur gör man kristyr på vanliga råvaror? Oj...blev några fler frågor! :-)

Tack för inspirationen!! Mvh Josefin

2012-08-22 @ 14:01:45
Postat av: Linda Runn Hägerström

Josefin:

Åh vad roligt att höra att du har nytta av mina tips :)

Antingen så använder du svart marsipan eller sp som du rullar till en smal, smal korv och lägger runt märket.

Annars hör du kristyr (äggvita och massor av florsocker) finns recept om du googlar.

Den måste du isf färga med svart pastafärg (helst färgen black extra)

Lycka till!



Med vänlig hälsning, Linda

2012-08-22 @ 17:42:56
URL: http://Lindarunn.se
Postat av: Jill

Hej!
Ska baka min egen bröllopstårta men får inte till bottnarna. Blir inte tillräcklig höjd. Har du något bra recept? Dina ser så tjocka och bra ut. Några recept på mousser? Lime och hallon?
Tack på förhand!

Svar: Jag rekomenderar dig receptet 3 lika. Det finns på här på bloggen under kategori recept, tårtbottnar.Limemousse finns också under recept, tårtfyllningar och hallonmousse kan du göra genom at följa receptet på jordgubbsmousse som även det ligger under kategorin recept, tårtfyllningar.

Önskar dig stort lycka till.
Mvh Linda
Linda Runn

2013-06-04 @ 12:29:45
Postat av: mica

hej!
hur mkt fyllnig har du? 1-2 cm högt? på ett ungfär?? utan att fyllningarna smiter ut? eller att tårtan sjunker ihop??
tack på förhand!
mch mica

Svar: Hej,
Oj. Jag häller på rätt mycket fyllning, minst 2cm men oftast mer.
I nuläget använder jag även en anslagsring ist för att plasta runt hela tårtan.

Med vänlig hälsning, Linda.
Linda Runn

2015-01-05 @ 15:22:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0