Halvrund tårta
Först klär du en lagom stor, rundad, skål med plastfolie och lägger i första tårtbotten
Sen fyller du med första fyllningen
På med tårtbotten nummer 2
Sen fyller du på med nästa lager fyllning
Och så på med sista tårtbotten
Nu täcker du överdelen med plastfolie och låter tårtan stå kallt för att stabilisera sig i minst 4 timmar - gärna över natten
Nu när fyllningarna har "satt sig" i tårtbottnarna kan du vända upp tårtan på ett tårtfat
Nu är det dags för spackling. Jag spacklar oftast med vispgrädde men det går lika bra med bland annat smörkräm eller tex någon chokladganache.
Den här gången har jag spacklat med grädde och jag har även spacklat "kullar" så att dockans klänning inte ska hänga helt slätt ner
Sedan täcker jag tårtan, den här gången med sugarpaste men det går lika bra med marsipan eller någon annan massa, det går även bra att färga grädden
Tillsist "klär" jag docköverdelen med sugarpaste och stoppar ner i tårtan (detta är en speciell tårtdocka) och dekorerar med ett band och en rosett i midjan
Just denna gången blev det en Luciadocka så därför tillverkade jag en Luciakrona av sugarpaste till henne
Åh, det där måste jag testa nästa gång!
Snygg lucia. Hur gör du rosetten har du en sån utstickare eller?
Alla dina tårtor är naturligtvis jättefina =)
Anonym:
Jag har en rosett utstickare som jag använder till de små rosetterna som på Lucian tex.
Störa rosetter gör jag för hand.
Mvh Linda Runn
Kan du inte lägga ut en bild på den utstickaren?
Jag har sett flera olika men en del verkar så konstiga. Förresten den blåa silikonformen kan jag berätta finns i Gunilla Walls webbshop, den verkar inte finnas i nån annan affär.
MVH Karro
jag ska göra en likadan tårta till min lilla kusin, fast hade tänkt använda rosa marsipan då SP inte finns här jag bor. Men tror du det kommer funka att kavla ut den lika slät och fint som du gjort ? eller ska jag helt enkelt beställa hem SP :) tacksam för svar kram natali :)
Vilka fina tårtor du gjort!
En fråga bara angående den halvrunda tårtan, gör du egen tårtbotten då som du då gräddar i skålen eller lägger du bara i vanliga bottnar?
Mvh anna