Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

"Annas vaniljkräm"

Min kusin Anna besällde en tårta av mig och hon ville så gärna att jag skulle göra den med deras favioritfyllning, en variant av vaniljkräm.

Här kommer receptet på den.

4 äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
75 g smör

Blanda äggulorna, sockret, vaniljsockret och vispgrädden i en kastrull och koka upp under omrörning.
Smält smöret och rör ner i krämen när den tjocknat.
Låt svalna


Jag gjorde krämen kvällen innan jag fyllde tårtan med den, då var den tillräckligt krämig och gick lätt tt bre ut på tårtbotten.
Gör jag krämen igen skulle jag vilja minska sockret till ½ dl då jag tyckte den blev väldigt söt men det är en smaksak.
 
 
 
 
 
Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0