Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Hasselnöt

Idag var jag bara tvungen att pröva på macarons med hasselnötter istället för mandel.
Tyvärr gick det inte lika bra den här gången.
De blev inte lika släta och fina som förra gången men smaken var det inget fel på!

125 gram hasselnötter
4 dl florsocker
2 tsk kakao
4 äggvitor
1/2 dl socker

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sockret lite i taget
Vispa till en blank maräng
Mal hasselnötterna och sikta dem
Blanda med florsockret och kakaon och sikta åter igen
Vänd försiktigt ner i marängen
Spritsa ut kakorna på bakplåtsklädda plåtar stora som 5 kronor
Låt vila 15 min innan du gräddar dem i 150 grader längst ner i ugnen i ca 12 min
Dra av bakplåtspappret med kakorna genast när du tar ut plåten



Macaronerna fyllde jag med en smörkräm med smak av nutella

100 gram rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
2 msk nutella
1 äggula

Vispa smöret krämigt
Vispa i florsocker, nutella och sist äggulan






Kommentarer
Postat av: Caroline

Hej!



Provade att göra macarons efter ditt förra inlägg...men mina blev väldigt höga?! Jag provade att spritsa på olika vis för jag såg redan innan dom skulle in i ugn att dom var lite väl höga! Goda blev dom hur som helst...och ganska söta med sina toppar. Men exakt HUR spritsade du dina? Med vilken tyll?

MVH Caroline

2010-04-29 @ 22:19:33
Postat av: Sandra

Mums, vad smarriga dom såg ut! :-D

2010-04-30 @ 08:57:51
URL: http://photoshopbilder.blogspot.com/
Postat av: Emelie

Hej! Ville bara lämna ett litet fotspår här på din blogg, jag är en flitig besökare på din blogg och får mycket inspiration och glädje av att se dina fina tårtor :)

/Emelie

2010-04-30 @ 17:45:13
URL: http://emeliesmatdagbok.blogg.se/
Postat av: Linda

Caroline:

Jag spritsade med en rundtyll, medelstor öppning och höll tyllen nära plåten och spritsade så tyllen var nere i smeten så att säga.



Mvh Linda Runn

2010-05-01 @ 08:47:05
URL: http://lindarunn.blogg.se/
Postat av: Nina

jag skulle testa dessa idag men mina flöt liksom ut men nu såg jag just hur du skrev att du spritsade...

Men ska smeten va halvlös lr gjorde ja gnåge fel???



förutom formen & lösheten hoppas jag nog att de e goda så de funkar att bjuda på.. =)

2010-05-09 @ 09:09:06
URL: http://ninabakarolagar.blogspot.com/
Postat av: Linda

Nina:

Smeten är lite halvlös.

2010-05-09 @ 20:15:59
URL: http://lindarunn.blogg.se/
Postat av: Tina

Hej!



Jag hittade din blogg när jag sökte på ordet "Nutella". Vi är några studenter som håller på med ett arbete gällande frukostvanor och Nutella. Vi skulle verkligen uppskatta om du ville svara på några frågor. Vi kommer att lotta ut 4 biobiljetter till en av personerna som svarar.



Använd länken nedan för att delta!

http://www.kwiksurveys.com/?s=NJMLGK_d81b3fc9



Tusen tack på förhand!

2011-05-23 @ 19:19:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0