Chokladfyllda chokladcupcakes med härlig nutellasmörcreme
På menyn står, hemmagjorda hamburgare med klyftpotatis av färskpotatis, frusna chokladdoppade bananer och RIKTIGT chokladiga cupcakes.
Muffinsformarna kommer från Siluett
12 st cupcakes
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
1 dl smält smör, på flaska
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
12 rutor mörk choklad
Sätt ugnen på 200 grader
Ställ 12 st muffinsformar i en muffinsplåt, eller dubbla formar på en plåt
Vispa ägg och socker pösigt
Tillsätt mjölk och smör
Blanda de torra ingredienserna och vispa försiktigt ner i smeten
Fyll formarna till hälften och lägg i en ruta choklad i varje form
Fyll på med smet så det täcker chokladrutorna
Grädda cupcakes´en i mitten av ugnen i ca 12 minuter, provstick med en sticka (stickan ska vara torr)
Låt dem svalna
Vispa ihop 200 gram osaltat rumsvarmt smör och ca 2 dl nutella till en krämig konsistens och spritsa dina cupcakes
Fina cupcakes och frusna chokladoppade bananer har jag inte ätit sedan jag var liten och då var det även strössel på också, mumsigt
Du måste ha en lycklig familj du! Kunde jag baka så där skulle jag rulla fram;)
Frostingen ser extremt god ut =) vattnas i munnen när man ser den.
Åh, de där formarna har jag, men jag har inte använt dem än. Vilka fina cupcakes du gjort.
MMmmm! Såg gott ut! :)
Förresten!
Jag har en utlottning/tävling på www.themuffinbaker.blogg.se, check it out! :)
http://themuffinbaker.blogg.se/2010/august/tavlingutlottning.html
Ser så gott ut! Jag vill också ha! :)
Ungefär hur mycket choklad i gram använde du till de här muffinsen? Det är ju så olika hur stora rutorna är. Väldigt tacksam för svar!!!
Caisa:
Oj, länge sen jag bakade dessa så jag minns inte.
Pröva med ca 50 gram.
Mvh Linda