Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Hembakat köpebröd

Vi har den senaste tiden fått ett nytt favoritbröd som vi köper så gott som jämt.
Det är gott att både rosta eller äta det "kallrostat" som min lillasyster så sött sa i 5 års åldern.
Brödet kommer från Skogaholm och heter Lantbröd med havssalt.

Häromdagen när jag satt och kikade lite på brödpåsen såg jag att de har delat med sig av receptet, så idag tog jag tag i det hela och åkte och köpte hem ingredienserna som behövdes och bakade vårt favoritbröd själv.

Jag tänkte guida er genom min bakning


Receptet ger 2 limpor


Du behöver

½ dl vetekross
½ dl linfrön
2 dl havregryn
50 g jäst
4+2 dl vatten
2 tsk havssalt
25 g flytande margarin eller olja
3,5 dl rågsikt
Ca 11 dl vetemjöl

Blötlägg vetekross, linfrö och havregryn i 2 dl vatten i 20 min.


Lös jästen i 4 dl fingervarmt vatten och blanda i de blörlagda ingredienserna och sedan resterande ingredienser


Arbeta degen smidig 5 minuter i maskin eller minst 10 minuter för hand. Låt sedan jäsa under bakduk i 30 minuter


Knåda degen lätt på lättmjölat bakbord och forma till 2 längder och lägg i 2 st 1,5 litersformar


Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter


Värm ugnen till 250 grader


Pensla bröden med vatten och strö på rågsikt


Snitta bröden med en tandad kniv


Sätt in i nedre delen av ugnen och sänk värmen till 225 grader


Grädda i ca 30 minuter


Låt svalna på galler utan bakduk


Njuuut...

Tips!
Nästa gång ska jag lägga i bakplåtspapper i formarna så brödet lättare kommer ut. Den här gången satte det sig fast lite i botten.










Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0