Kokos cupcakes med lemoncurdgrädde och passionsfruktsfrosting
Efter att ha varit hemma med en liten sjukling kliade det i baktarmen och jag var sugen på något kokosaktigt.
Jag komponerade den här kokos cupcaken och den blev såååå god.
De söta formarna kommer från Kalasform
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2011/dsc07007_134948877.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2011/dsc07012_134948956.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2011/dsc07016_134949022.jpg)
8 stora cupcakes
1 dl rostad riven kokos
50 gram smält smör
1 dl vatten
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader
Rosta kokosen i en het torr stekpanna
Smält smöret häll i vattnet
Vispa ägg och socker riktigt pösigt
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och den rosade kokosen och vänd ner i äggvispet
Rör ner det smälta smöret
Klicka ner smeten i stora amerikanska formar och grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 minuter
Lemoncurdgrädde
Vispa ihop 1/2 burk lemoncurd och 3 dl grädde och spritsa på 4 av cupcaksen
Passionsfruktsfrosting
50 gram mjukt smör
ca 5 dl florsocker
100 gram philadelphiaost/cream cheese
Några droppar passionsfruktsarom (Borgebykryddgård)
några droppar gul hushållsfärg
Vispa ihop alla ingredienser och spritsa på 4 av cupcaksen, jag dekorerade dem även med små strösselculor i härliga färger
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2011/byline-linda_57893536_79620671_133017629.png)
Jag komponerade den här kokos cupcaken och den blev såååå god.
De söta formarna kommer från Kalasform
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2011/dsc07007_134948877.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2011/dsc07012_134948956.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2011/dsc07016_134949022.jpg)
8 stora cupcakes
1 dl rostad riven kokos
50 gram smält smör
1 dl vatten
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader
Rosta kokosen i en het torr stekpanna
Smält smöret häll i vattnet
Vispa ägg och socker riktigt pösigt
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och den rosade kokosen och vänd ner i äggvispet
Rör ner det smälta smöret
Klicka ner smeten i stora amerikanska formar och grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 15 minuter
Lemoncurdgrädde
Vispa ihop 1/2 burk lemoncurd och 3 dl grädde och spritsa på 4 av cupcaksen
Passionsfruktsfrosting
50 gram mjukt smör
ca 5 dl florsocker
100 gram philadelphiaost/cream cheese
Några droppar passionsfruktsarom (Borgebykryddgård)
några droppar gul hushållsfärg
Vispa ihop alla ingredienser och spritsa på 4 av cupcaksen, jag dekorerade dem även med små strösselculor i härliga färger
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2011/byline-linda_57893536_79620671_133017629.png)
Trackback