Regnbågstårta med angel feather frosting á la Sockerrus
När jag letade efter recept på regnbågstårtan hittade jag bland annat Lisa (sockerrus) regnbågstårta.
Jag tänkte att jag skulle förenkla receptet och måttade därför upp alla ingredienser till er som inte använder köksvåg.
Jag tänkte att jag skulle förenkla receptet och måttade därför upp alla ingredienser till er som inte använder köksvåg.
- 225g smör, rumstempererat (jag micrade lite hastigt)
- (460 g) 4,5 dl strösocker
- 5 st medium äggvitor
- 2 tsk vaniljpulver eller 4 tsk vaniljsocker
- (350 g) 3,5 dl mjölk, rumstempererad (jag micrade återigen hastigt)
- (375 g) 6 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
Röd, orange, gul, grön, blå, lila pastafärg
Såhär gör du:
- Vispa smör och strösocker pösigt
- Vispa lätt upp äggvitorna med en gaffel och rör ner, lite i taget, i smörvispet tills allt är väl blandat
- Tillsätt vaniljpulvret/vaniljsockret och rör om.
- Blanda mjölet med bakpulver och salt
- Varva med att hälla i mjölk och sikta ner mjölblandningen i smeten
- När allt är blandat hället du upp smeten i 6 lika stora skålar (Jag vägde av allt för att få koll på att alla skålar innehöll ungefär lika mycket smet)
- Färga de olika delarna och häll i en form/formar. Använder du pastafärg så behöver du inte så mycket. T
- Grädda på 175 grader. Använder du en 15 cm form är gräddningstiden ca 25 min, tänk på att olika ugnar gräddar olika så testa med en provsticka, är den torr så är kakan klar
- För en form på 22 cm är gräddningstiden ca 15 min.
Angel feather icing: (här glömde jag dock väga ingredienserna)
- 3 äggvitor
- 225 g socker
- 200 g sirap
- 3 msk vatten
- 1,5 tsk citronessens
- 1/2 tsk salt
Såhär gör du:
- Häll i alla ingredienser förrutom citronessensen i en värmetålig skål (jag använde min rostfria bunke)
- Koka upp vatten i en kastrull och sätt skålen över kastrullen
- Vispa med elvisp tills du får mjuka toppar som inte rinner ut när du vänder på skålen, det kan ta ca 10 minuter. Var försiktig med vattenångan från kastrullen så du inte bränner dig
- Rör i citronessensen under vispning.
- Färdig att användas till tårta, cupcakes eller vad du vill
Trackback