Höga fina bottnar
Tricket att få till höga fina bottnar är att välja en mindre form eller göra mer smet till en större form.
Jag har bla 4 ganska låga formar från märket wilton.
Men det går att baka höga bottnar i dem med.
Jag smörjer mina formar med flytande margarin och klipper bakplåtspapper i remsor som jag sedan fäster runt om längst formens kanter och en rund del att ha i botten.
Då blir botten hög utan att rinna över kanten och lossnar fint från formen
Visst var det enkelt?
Super smart!! Tack:)
testat detta en gång, verkligen smart! =D
Hej får jag komma med en dum fråga...använder också papper som du gör fast jag har börjat undra om jag gör för mycket. Jag smörjer formen, sen smörjer jag bakplåtspappret och sen mjölar jag ----- behövs detta?
Lägger en del också papper i botten?
Susanne
,
Jag sätter papper runt formen precis som du. Gjorde precis n chokladtårtbotten efter ditt recept. Men den höjer sig inte? Den blir bara hög i mitten, kaf gör jag för fel?