Citronmousse
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1/2 dl saft och skal från 1 citron
3 gelatinblad
Blötlägg gelatinet enligt förpackningen
Riv skalet från citronen och pressa sedan ur saften
Vispa crème fraîchen med socker tills sockret löst sig och det tjocknar
Smällt gelatinet i citronsaften några sekunder i micron och rör sedan ner i créme fraiche blandningen tillsammans med citronskalet.
Vispa grädden lätt och vänd ner den i blandningen.
Låt stelna i kylen i ca 2 timmar
Vilken annan smak/fyllning tycker du passar till denna?
Åh det lät ju väldigt gott! Tack så mycket för svar!
Du har en helt underbar blogg!
Låter ju jätte gott!
Hej, hur många personer räknar du en 24 cm tårta till om de är ca 9 cm höga?
Oj var inte meningen att föregående kommentar skulle bli anonym, missa namnet :)
Hej på dig, åh vad glad jag blev som hittade till din blogg!! Jag fyller år den 25 maj, fyller 19 och planerar att fira med middag och tårta tillsammans med familj och vänner.. Jag vill så gärna att du bakar tårtan till mig och jag villig att betala dig det du önskar att få för tårtan, jag har en bild på hur jag vill att den ska se ut. Hur mycket det kostar spelar ingen roll för mig.
Om det finns en möjlighet att du kan baka åt mig, mejla mig så snart som möjligt!
Mvh
T
Testa citronmousse,hallonkompott och marsipan - en otroligt god kombination!
Testa citronmouss, hallonkompott och marsipan - en grymt god kombination!
Detta har blivit en av mina favoriter =) Brukar också ha det som efterrätt med jordgubbar till =)
Hej Linda ! Jag ska baka tre tårtor inför ett dop om någon helg. Hur länge kan man bevara en mousse i kylen? Jag har ingen tårtring men vill inte heller göra bottnarna för tidigt. Moussen kommer ju då verkligen hinna sätta sig, blir kanske himla "fult" att sedan fylla tårtan med den satta moussen, har du något tips?
Ska göra 4 olika mousser så tar ju ett tag.
Tack för hjälpen
Nina
Hej, ska göra detta receptet till min dotters födelsedag. Tänkte bara höra ungefär hur högt mousselagret blir på en enkel sats, min form är 30 cm, så jag kanske behöver dubbel sats då? Eller vad tror du? Mvh Hanna
Hej Linda!
Vilken fin sida du har, tack för all inspiration!
Det var så roligt att äntligen hitta en äggfri citronmousse! Detta ska testas förstås.
En fråga bara; Tror du att moussen kan frysas?
Glada hälsningar från Mimmi