Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Sega choklad toffee kakor med flingsalt





Hittade detta receptet inne på Sabinas blogg http://sweet-and-simple.se
Super enkla kakor som du slänger ihop på några minuter.

Men jag gjorde om det lite då jag inte hade alla ingredienser hemma som stod med i receptet. 
Men alldeles ljuvligt goda blev dem ändå. 

Till 12 kakor behövs,
110 g smör
100 g mörk choklad, minst 70%
350 g mörkt farinsocker
55 g kakao
2 ägg
1/2 tsk bakpulver
260 g vetemjöl
1 krm salt

12 mjuka toffee kolor (jag tog Butter toffee kolor)
Flingsalt 

Gör såhär:
Smält smöret tillsammans med den mörka chokladen i en kastrull
Rör ner farinsockret
Rör i övriga ingredinserna förutom kolor och flingsalt, och blanda ihop till en deg
Rulla 12 bollar (spara lite deg) och tryck i en toffee kola. 
Rulla 12 mindre bollar som du plattar till så den täcker toffeekokan 
Grädda 175 grader ca 10-12 minter
Strö över flingsalt 
Låt svalna
Njuuut av underbart goda, sega sötsalta kakor

Tips
Prova gärna att lägga i andra kolor i kakorna så som dumle, chocko mm. 
I originalreceptet var det toffiefee kolor och en klick dulce de leche (som jag tyvärr inte hade hemma) Det tänker jag prova nästa gång.







 
 

 





Kommentarer
Postat av: Mona

Hej, jag hobby bakar och har tagit lite kurser för att lära mig konsten att göra tårtor. Har gjort en del tårtor och allt blir bra så när som till fyllningen. Har gjort en del tårtor till kalas (inom familjen) men jag vet inte om jag gör fel i att göra tårtan dagen innan ibland eller om jag har för kallt i frysen. För mina fyllningar stelnar. Du har inget tips för att få mousserna bra?

Kan tillägga att du är en inspiration!Dina tårtor är fantastiska!!

Svar: Hej!
Först hoppas jag det var tryckfelsnisse som var framme. För i frysen bör du inte förvara en tårta som du ska äta dagen efter.
Jag fyller alltid mina tårtor 2 dagar innan de serveras. Och spacklar, täcker och dekorerar dagen innan de serveras.
En mousse ska bli så pass hård att den kan skäras med kniv. Vill du inte ha stela fyllningar bör du göra någon typ av bärgrädde eller liknande.

Lycka till i fortsättningen och stort TACK!

Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2014-07-28 @ 19:07:38
Postat av: Liborius

så gott:D älskar hennes blogg, finns massa goda recept:)

Svar: Ja verkligen!
Linda Runn

2014-09-27 @ 15:20:03
URL: http://liborius.se
Postat av: Josäfin Andersson

men wow vad gott det här ser ut!! :D

Svar: Det är de verkligen 🥰
Linda Runn

2020-02-20 @ 18:29:08
URL: http://jossanamigo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0