Vackra cup cakes
Marängsmörkräm med hallon:
4 st stora äggvitor
200 g strösocker
250 g rumsvarmt osaltat smör
100 g hallon
1. Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål, gärna rostfri
2. Placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten.
3. Vispa hela tiden med en handvisp, tills blandningen är cirka 65 grader eller tills sockerkristallerna har smält. Ta bort skålen från värmen.
4. Fortsätt att vispa med elvisp eller med en köksassistent tills blandningen är vit och fluffig, som en marängsmet. Vispa tills smeten har svalnat, vilket kan ta upp till 10 minuter.
5. Tillsätt smöret, en liten bit i taget. När allt smör är tillsatt, vispa i 3–5 minuter. Oroa dig inte om smörkrämen skär sig – det är lätt fixat! Är den för kall, sätt skålen över ett vattenbad i några sekunder och vispa igen. Är den för varm, låt skålen stå i kylen en stund och vispa sedan.
6. Mixa hallonen och sila purén genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna.
7. Blanda ner purén i smörkrämen och vispa till en jämn smet.
Du är så duktigt! Så imponerad av dina bakverk!
Så underbar blogg du har:)
Vad är det för storlek på rostyllen du använder till dessa cupcakes?
Jätte fina!
Hej Linda!
Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.
Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.
För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen
Med vänlig hälsning,
Emilie
Hittarecept.se
Så vackra. Blir så fint när man spritsa rosor på detta viset.