Martha Stewart´s underbara "one bowl chocolate cupcakes"
Om ni, precis som jag, fullkomligt äääääääälskar chokald får ni INTE missa att baka dessa underbara raringar.
Det ultimata receptet på mjuk chokladkaka har jag nu funnit!
Underbart saftiga men samtidigt väldigt luftiga och kraftigt chokladiga.
De är dessutom alldeles för enkla att göra för att motstå.
Det heter ju one bowl, så det blir inte mycket disk heller.
Receptet hittade jag översatt till svenska mått inne hos Carolina på http://krafla.blogg.se
Enligt receptet ska det bli ca 24 st normalstora cupcakes, jag gjorde lite större och fick ut 16 st
Visst ser de ljuvliga ut!
Till 24 st normalstora cupcakes behöver du:
1,5 dl kakao
3,5 dl socker
3,5 dl mjöl
1,5 tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3/4 tsk salt
2 ägg
1,5 dl hett vatten
1,5 dl mjölk
1/4 tsk vinäger (Vitvins eller äppelcider)
3 msk olja (jag använde rapsolja)
3,5 dl socker
3,5 dl mjöl
1,5 tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3/4 tsk salt
2 ägg
1,5 dl hett vatten
1,5 dl mjölk
1/4 tsk vinäger (Vitvins eller äppelcider)
3 msk olja (jag använde rapsolja)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180°c
Sikta ihop alla torra ingredienser i en stor bunke och rör om så bakpulver och bikarbonatet blandar sig med resten
Tillsätt de blöta ingredienserna och vispa med vanlig handvisp tills allt blandas.
Fyll muffinsformar placerade i muffinsplåt till hälften och grädda i ca 15 min.
Sikta ihop alla torra ingredienser i en stor bunke och rör om så bakpulver och bikarbonatet blandar sig med resten
Tillsätt de blöta ingredienserna och vispa med vanlig handvisp tills allt blandas.
Fyll muffinsformar placerade i muffinsplåt till hälften och grädda i ca 15 min.
Låt dem svalna på galler.
Tips!
Eftersom det här receptet innehåller olja istället för smör håller de sig saftiga även i kylen.
Carolina själv tipsar om att ta ut mjuka kakor som innehåller smör i rumstemp ett tag innan de ska ätas så smöret hinner mjukna annars upplevs kakan torr och tråkig.
Kommentarer
Postat av: Mare
mina blev väldigt platta upptill, inte sådär toppiga som dina, vad man vara fel?
Svar:
Linda Runn
Postat av: Carolina
Vad gulligt att du har nämnt mig, det tackar jag för! :)
Svar:
Linda Runn
Postat av: Emma
Hej och tack för en jätte bra blogg! :)
Jag har bara en fråga... har sett att du flera gånger har använt dessa cupcakes som tårtbotten också! Vilken temperatur och hur länge har du dem då inne i ugnen då? :)
kram
Svar:
Linda Runn
Postat av: Sussi
När du använde denna smet till tårtbotten med hallonmouse och hallonkompott. Använde du dem båda på samma botten eller gör du dem på olika bottnar?
Svar:
Linda Runn
Trackback