Limemousse
Det här receptet räcker till 2 tjocka lager i en normalstor tårta
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 dl matlagnings yoghurt
1 1/2 dl socker
2 tsk rivet limeskal
1 dl pressad limesaft från ca 3 limefrukter
6 gelatinblad
Blötlägg gelatinet enligt förpackningen
Pressa saften ur limefrukterna
Vispa grädde lätt
Vispa crème fraiche, matlagnings yoghurt och socker tills sockret löst sig
Smällt gelatinet i limesaften och rör sedan ner i fraiche/yoghurt blandningen tillsammans med limeskalet.
Vispa grädden lätt och vänd ner den i blandningen.
Låt stelna i kylen
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 dl matlagnings yoghurt
1 1/2 dl socker
2 tsk rivet limeskal
1 dl pressad limesaft från ca 3 limefrukter
6 gelatinblad
Blötlägg gelatinet enligt förpackningen
Pressa saften ur limefrukterna
Vispa grädde lätt
Vispa crème fraiche, matlagnings yoghurt och socker tills sockret löst sig
Smällt gelatinet i limesaften och rör sedan ner i fraiche/yoghurt blandningen tillsammans med limeskalet.
Vispa grädden lätt och vänd ner den i blandningen.
Låt stelna i kylen
Trackback