Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Limemousse

Det här receptet räcker till 2 tjocka lager i en normalstor tårta

4 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 dl matlagnings yoghurt
1 1/2 dl socker
2 tsk rivet limeskal
1 dl pressad limesaft från ca 3 limefrukter
6 gelatinblad

Blötlägg gelatinet enligt förpackningen
Pressa saften ur limefrukterna
Vispa grädde lätt
Vispa crème fraiche, matlagnings yoghurt och socker tills sockret löst sig
Smällt gelatinet i limesaften och rör sedan ner i fraiche/yoghurt blandningen tillsammans med limeskalet.
Vispa grädden lätt och vänd ner den i blandningen.
Låt stelna i kylen
Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0