Vit chokladmousse som inte är för söt
(Bild från wikipedia)
Häromdagen var jag sugen på något sött och gott efter dagens middagssoppa.
Efter lite rotande i skåpet hittade jag lite vit choklad.
Vit chokladmousse skulle det minsann bli.
Men ni vet ju själva hur det brukar kunna bli, jo alldeles för sött.
Därför laborerade jag lite och kom fram till detta.
4 portioner
2 dl vispgrädde
1 stort ägg
150 gram vit choklad, jag använder gärna odenses vita bakchoklad
1 dl crème fraîche
1 tsk vaniljsocker eller 1/2 tsk vaniljpulver
Bryt chokladen i bitar och smält försiktigt i micron eller över ett vattenbad
Vispa upp ägget lätt med en gaffel och rör sedan kraftigt ner den smälta chokalden
Rör ner crème fraîchen och vaniljsockret/pulvret
Vispa grädden fast och vänd ner i chokladblandningen
Häll upp i 4 portionsglas och låt stå kallt i ca 1 timme, jag ställde mina i frysen 30 min
Tror den här chokaldmoussen skulle passa bra i en tårta på 20 cm
Jag skulle då prova att tillsätta 2 blad gelatin som jag smälte med halva delen crème fraîchen innan jag rörde ner det
Kommentarer
Postat av: Katarina
Ja, med vit choklad kan det lätt bli för sött, men creme fraiche jämnar säkert ut sötman lite! Låter jättegott!
Svar:
Linda Runn
Postat av: sabina mammastårtor
låter jättegott
Postat av: Linda
Jag provade göra den med 2 gelatinblad till en tårta. Vart lite för fast tycker jag kanske 1-1,5 räcker :)
Svar:
Linda Runn
Trackback