Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Vanilj pannacotta tårtfyllning

Ger ett lager i en normalstor tårta 25 cm

2 dl mjölk
2+2 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk maizena
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker el 2 tsk vaniljpulver
4-5 blad gelatin



Lägg gelatinet i blöt enligt paketets anvisning (jag använder alltid pulver)
Blanda mjölk, 2 dl grädde, äggulor, maizena och strösocker i en tjockbottnad kastrull och sjud under omrörning till krämen tjocknat.
Den får absolut inte koka
Rör ner vaniljen och gelatinet i den varma krämen och låt svalna
Vispa 2 dl vispgrädde och vänd ner i krämen
Låt stelna i kylen eller fyll tårtan och låt det stelna med hjälp av tårtring eller smörcremes spritsad kant


Kommentarer
Postat av: Maria

Hejsan. Ska göra en stor tårta med vanilj pannacotta fyllning. Har gjort rulltårtbotten som botten. Såg ditt underbar recept på pannacottan. Ska jag gör en dubbelsats eller mera för att det ska räcka?

Svar: 1,5 sats borde funka men gör en dubbel för säkerhetsskull.
Lycka till!
Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2014-10-24 @ 09:48:57
Postat av: Anne

Hej tänkte göra en pannacottafyllning men vegetariskt. Du har skrivit använder pulver. Hur gör du då? Hur mycket motsvarar 4-5 blad i pulverform? Mvh

2016-06-16 @ 09:33:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0