Marängsmörcreme
3 dl strösocker
400 g rumsvarmt smör, normal saltat eller osaltat väljer du själv
Ser sjukt gott ut! Kan den stå över natten, eller måste den användas med en gång? :-)
Hälsningar Fiia
Ursäkta min dumhet men jag förstår inte ..
Vadå "Om du har en assistent häller du med fördel över blandningen i assistensens skål och vispar marängen kraftigt med ballongvisp tills den svalnat helt"
Vad menar du med fördel? Jag har en assistent men jag vill inte att den skär sig :P Kan mat spackla tårtor med denna smörcreme och sen täcka den med SP? Kram
Hej, jag undrar hur mycket smörkrämen räcker till. Alltså om man bara spacklar med den. Skriv gärna mått på tårtformen och antal. Ska baka en tårta, tror du att det skulle vara gott att byta ut grädden (som decoration) mot marängsmörkrämen?
Hej igen Linda,
tack för ditt svar. Jag vill även tacka dig för en oerhört inspirerande blogg, jag är väldigt imponerad av det du gör!!
VART ÄR DU??? :(
Längesedan man såg ett inlägg, Men klart så vill man inte sitta vid datorn i denna härliga sommarvärmen ;)
Så häftig blogg du har! Om jag vill spackla en tårta med marängsmörkrämen; kan jag göra det dagen innan? Funderade även på att bygga 2 våningar på en tårta och spackla båda med marängsmörkrämen, tror du det går eller blir det bara kladdigt? Kan man ha marängsmörkrämen under och spackla med SP?
Hej!
Jag tänkte testa att göra egen tårta till dotterns dop och funderar på lite grejor. Jag tänkte göra en våningstårta (1våning) det där med sugrören blir det inte konstigt när man skär upp tårtan? fattar folk att dem ska pilla bort dem? Och om jag ska ha ca 65 pers hur stora tårtformar ska jag ha, tänkte göra en våningstårta och en vanlig? Tacksam för svar =) mvh Lena
Hej, Jag gör oftast marängsmörkräm till mina tårtor att ha under marsipan eller sp. Tycker det är både godare och lättare att jobba med än vanlig smörkräm.
Men när jag läser ditt inlägg kom jag att fundera på ballongvisp vs. flatbeater. Jag har alltid bara använt ballongvispen. När jag tänker efter har jag nog aldrig förstått vad jag ska ha flatbeatern till. Vet du vad det blir för skillnad just i denna marängkräm om man använder flatbeatern eller bara använder ballongvispen som jag gjort?
Hej!
Fin blogg!!
Undrar om denna marängsmörkräm blir lika blank och fin som vanlig marängkräm (utan smör då :)) ??? tänkte bara täcka tårtan med detta inte sockerpasta eller dylikt...
Med vänlig hälsning, em
Marängsmörkräm är min absoluta favorit :-)
Tack så mkt för svar! =) Jag undrar även vilka dem populäraste smakerna är inför dop? Vill gärna köra samma i alla. Och hur mkt sockerpasta har man på varje tårtbit? mvh Lena
Och vad rekomenderar du att jag spacklar med om jag ska ha sockerpasta?
mvh Lena
Undrar om du bakar fortfarande?
När man har rört ihop marängen med smöret, vispar du upp den med flatbeatern då oxå, eller byter du till vispen igen?
Hur länge vispar du då?
Mvh