Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Klassisk Fransk chokladtårta

För att variera bland alla sockerpasta täckta och dekorerade tårtor tånkte jag här bjuda på en otroligt god mörk chokladtårta.
Snabblagad och passar utmärkt som dessert efter en middag.
Eller varför inte nu i påsk efter påskmiddagen.
 
 
Ca 8 bitar
 
100 gram mörk minst 70% choklad
100 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
 
Till garnering
2 dl vispgrädde, kakao och hallon
 
Sätt ugnen på 200 grader
Smöra och sätt i ett bakplåtspapper en form ca 20 cm (då får du lätt ut kakan och kan ställa den på ett fint uppläggningsfat
Bryt ner chokladen i mindre bitar och smällt den tillsammans med smöret i ett vattenbad/micron
Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke
Rör ner chokladblandningen
Sikta i och blanda försiktigt ner mjölet
Häll smeten i formen och gräda nertill i ugnen i ca 15-20 min i 200 grader
Låt svalna och garnera med spritsad vispgrädde, siktad kakao och hallon
 
Njuuuut!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Katarina

Chokladkaka passar alltid, mums!

Svar: Ja det är ju underbart gott!
Linda Runn

2013-03-29 @ 14:10:39
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0