Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Citronmousse




Den här ljuvligt fräscha citronmoussen räcker till 1 lager i en normalstor tårta ca 24 cm. 


2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
0,75 dl socker
1/2 dl saft och skal från 1 citron 
3 gelatinblad

Blötlägg gelatinet enligt förpackningen
Riv skalet från citronen och pressa sedan ur saften
Vispa crème fraîchen med socker tills sockret löst sig och det tjocknar
Smällt gelatinet i citronsaften några sekunder i micron och rör sedan ner i créme fraiche blandningen tillsammans med citronskalet.
Vispa grädden lätt och vänd ner den i blandningen.
Låt stelna i kylen i ca 2 timmar


Kommentarer
Postat av: Anna

Vilken annan smak/fyllning tycker du passar till denna?

Svar: Hej, jag hade denna ihop med vit chokladganache i vår påsktårta.
Underbar kombination. Men blåbärsmousse, jordgubbsmousse, kokosmousse eller hallonmousse passar bra det med.
Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2014-04-20 @ 11:37:39
Postat av: Anna

Åh det lät ju väldigt gott! Tack så mycket för svar!
Du har en helt underbar blogg!

Svar: Roligt att du tycker det Anna ❤️
Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2014-04-20 @ 19:54:17
Postat av: isabella

Låter ju jätte gott!

Svar: Den är väldigt god 😃
Linda Runn

2014-04-23 @ 20:03:08
URL: http://entarta.wordpress.com
Postat av: Anonym

Hej, hur många personer räknar du en 24 cm tårta till om de är ca 9 cm höga?

Svar: Hej, omkring 20st bitar får du ut. Beroende på större/mindre bitar.
Använd gärna tårtbitsuträknaren som finns till höger på bloggen.

Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2014-05-02 @ 07:06:15
Postat av: Madde

Oj var inte meningen att föregående kommentar skulle bli anonym, missa namnet :)

Svar: :)
Linda Runn

2014-05-02 @ 07:07:17
Postat av: T

Hej på dig, åh vad glad jag blev som hittade till din blogg!! Jag fyller år den 25 maj, fyller 19 och planerar att fira med middag och tårta tillsammans med familj och vänner.. Jag vill så gärna att du bakar tårtan till mig och jag villig att betala dig det du önskar att få för tårtan, jag har en bild på hur jag vill att den ska se ut. Hur mycket det kostar spelar ingen roll för mig.

Om det finns en möjlighet att du kan baka åt mig, mejla mig så snart som möjligt!

Mvh
T

2014-05-14 @ 14:16:49
Postat av: Karin

Testa citronmousse,hallonkompott och marsipan - en otroligt god kombination!

2014-05-15 @ 17:09:34
URL: http://www.bagerskan.se
Postat av: Karin

Testa citronmouss, hallonkompott och marsipan - en grymt god kombination!

Svar: Låter gott!!! Tack för inspon Karin
Linda Runn

2014-05-15 @ 17:10:58
URL: http://www.bagerskan.se
Postat av: Frida

Detta har blivit en av mina favoriter =) Brukar också ha det som efterrätt med jordgubbar till =)

Svar: Visst är det gott.
Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2015-08-04 @ 11:19:19
URL: http://gjordavsocker.blogg.se
Postat av: nina

Hej Linda ! Jag ska baka tre tårtor inför ett dop om någon helg. Hur länge kan man bevara en mousse i kylen? Jag har ingen tårtring men vill inte heller göra bottnarna för tidigt. Moussen kommer ju då verkligen hinna sätta sig, blir kanske himla "fult" att sedan fylla tårtan med den satta moussen, har du något tips?
Ska göra 4 olika mousser så tar ju ett tag.

Tack för hjälpen
Nina

Svar: Hej, moussen kan du göra dagen innan (tom tidigare) kolla bara gräddens hållbarhet.
När moussen har satt sig och du vill fylla tårtan kan du röra om den så den blir lösare.
Lycka till!
Linda Runn

2016-01-26 @ 20:26:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0