Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Budapestrulle, en riktig klassiker på mitt vis



En Budapestrulle går alltid hem. 
Och den är inte bara underbar god att äta. Den är väldigt lätt att baka. 

Budapest rulle, 6-8 bitar

6 äggvitor 
3 dl strösocker 
50 g snabbmarsanpulver 
100 g hasselnötter, finhackade 
2 msk kakao 
3 dl vispgrädde
1 burk konserverade mandariner 
Några rutor mörk choklad, smält till dekorering 

Sätt ugnen på 175 grader. 
Vispa marängerna till ett fast skum och tillsätt sockret lite i taget. 
Marängen ska bli hård och fast. 
Vispa tillsist försiktigt ner snabbmarsanpulvret. 
Finhacka hasselnötterna och blanda med kakaon. 
Vänd försiktigt ner i marängen. 
Klä en plåt med bakplåtspapper. 
Fyll en spritspåsespritse med marängen och klipp av toppen sedan spritsar du marängen i längder efter varandra. 


Grädda längst ner i ugnen i ca 20 minuter. 
Låt stå i 5 minuter innan du vänder upp den på ett strösockrat bakplåtspapper och låter svalna helt och hållet. 
Jag brukar lägga långpannan upp och ner över så den så den inte blir alldeles torr.  
Vispa grädden. 
Dra av bakplåtspapret och bred ut grädden men dra inte ut den helt och hållet längs ena sidan (så du kan rulla ihop den snyggt genom att avsluta med den gräddfria kanten) Lägg på mandarinklyftorna och rulla längs med din spritsning. 
Smält lite mörk choklad och dekorera genom att sicksacka fram och tillbaka med en chokladfylld sked. 
Njuuuuut!

Tips!
Prova att byta ut mandarinerna mot hallon eller några andra bär. 









Kommentarer
Postat av: ungersk ättling

Väldigt glad att du har mandarin i, annars är det ju inte en Budapest! Blev rejält sugen på en nu.

Svar: Ha mandariner ska det vara!
Linda Runn

2014-05-22 @ 05:06:30
Postat av: Sara

Hej!
Jag tar studenten nu nästa månad och tänkte att eftersom du håller på med bakning så kanske du har något tips på hur jag ska göra för att få tårtan jag önskar :)
Det är så att jag vill ha en tårta med bottnar, typ sockerkaka. Sen vill jag ha ett lager med typ chokladmoussé/kräm/klet och sen en botten och sen ett lager med jordgubbsmoussé/kräm/klet. Därefter grädde runt om. Dock vet jag inte vad jag ska använda mig av för att få till choklad-och jordgubbspartiet och undrar och du kanske har något förslag på vad du tror skulle bli gott? :)
Tacksam för svar! Inspirerande blogg!

Svar: Hej, recept på det du önskar finns under fliken recept-tårtfyllningar. Kika där och inspireras. Finns även recept på olika tårtbottnar.

Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2014-05-26 @ 15:34:25
URL: http://cclarstroom.blogg.se
Postat av: Nettan

Hejsan Linda!
Vilket toppenbra och enkelt recept. Sonen (13 år) bakade en fantastisk längd till sin Pappas födelsedag idag! Den blev ursnygg och smakade himmelskt!
Eftersom vi inte tål hasselnötter tog han valnötter istället. Det blev som sagt kanongott!
Mvh Nettan.

Svar: Åh vad roligt att höra!
Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2015-09-20 @ 21:52:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0