Blåbärsmousse
4 gelatinblad (eller 2 tsk gelatinpulver upplöst i 2 msk kallt vatten)
250 g blåbär
3/4 dl socker
3 dl vispgrädde
Hej Linda,
Tack för en trevlig blogg. Där inspirationen till att jag har börjat dekorera tårtor. Jag har en fråga angående mousse recepten. Måste tårtan sen stå i kylen? Om man dekorerar med sugarpaste så borde den ju inte stå i kylen efter. Håller moussen?
Tack på förhand
Emily i Ystad
Jag bytte till hallon, men nu, innan jag haft i grädden är den jätterinnig, ska den vara det, eller borde jag ha i mer gelatin, eventiellt lite snabbmarsan? Tack för alla recept och tips du delar med dig av :-)
Hej!
Jag skulle vilja göra denna tårta med blåbärsmousse och vit chokladmousse. Vad använder du för tårtbotten, vanlig sockerkaka? Täcker du sedan tårtan med grädde, eller vad har du förutom tårtbotten och mousserna?
Hejsan. Jag undrar ifall den kan göras dagen innan eller blir den för hård ifall den får stå i kylen över natten? Har ingen tårtring.
Hej! Kan man koka ihop dagen innan, låta den svalna i kyl över natten och tillsätta vispad grädde dagen efter? 🤔