Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Blåbärsmousse

 
En riktigt god och somrig tårtfyllning är denna enkla blåbärsmoussen.
Den är riktigt god att kombinera ihop med en vitchokladmousse eller vitchokladganache
 
Använder du dessutom en ställbar tårtring behöver du inte vänta på att den ska stelna till i kylen innan du fyller din tårta.
 
 
 
Blåbärsmousse, räcker till ett lager i en tårta ca 24 cm i diameter

4 gelatinblad (eller 2 tsk gelatinpulver upplöst i 2 msk kallt vatten)
250 g blåbär
3/4 dl socker
3 dl vispgrädde
 
Blötlägg gelatinet
Tina upp ev frysta blåbär och koka upp i en kastrull tillsammans med sockret
Mixa till en puré och tillsätt gelatinet i den varma purén och låt det svalna helt
Vispa grädden och rör ner den kalla blåbärspurén
Fyll din tårta direkt om du använder tårtring, eller låt stelna i kylen ca 1-2 timmar
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Emily

Hej Linda,
Tack för en trevlig blogg. Där inspirationen till att jag har börjat dekorera tårtor. Jag har en fråga angående mousse recepten. Måste tårtan sen stå i kylen? Om man dekorerar med sugarpaste så borde den ju inte stå i kylen efter. Håller moussen?

Tack på förhand
Emily i Ystad

Svar: Hej Emily,Jag fyller alltid min tårta när moussen är "rinnig" då använder jag en tårtring och gjuter moussen direkt på tårtbotten.
Vart har du hört att sockerpasta inte får vara i kylen?
Jag täcker och dekorerar alltid mina tårtor dagen innan de ska ätas.

Mvh Linda
Linda Runn

2013-06-18 @ 09:59:38
Postat av: Fiia

Jag bytte till hallon, men nu, innan jag haft i grädden är den jätterinnig, ska den vara det, eller borde jag ha i mer gelatin, eventiellt lite snabbmarsan? Tack för alla recept och tips du delar med dig av :-)

Svar: Hej,Mousserna är rinniga innan grädden blandats i och innan den har fått stelna till i kylen.
Hoppas din hallonmousse blev bra och god.

Mvh Linda
Linda Runn

2013-06-26 @ 19:13:15
URL: http://mammafiias.blogg.se
Postat av: Emeli

Hej!
Jag skulle vilja göra denna tårta med blåbärsmousse och vit chokladmousse. Vad använder du för tårtbotten, vanlig sockerkaka? Täcker du sedan tårtan med grädde, eller vad har du förutom tårtbotten och mousserna?

Svar: Hej, jag gör oftast den ljusa Tre lika-botten som finns här på bloggen. Sen spacklar jag med grädde och täcker med sockerpasta eller marsipan. Men det går absolut att skippa täckning av massa och ist göra en gräddtårta eller spackla med whipped cream cheese frosting (recept finns också här på bloggen)
Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2014-04-09 @ 12:53:22
Postat av: Tove

Hejsan. Jag undrar ifall den kan göras dagen innan eller blir den för hård ifall den får stå i kylen över natten? Har ingen tårtring.

Svar: Det går att göra den dagen innan. Bara att röra den lite lös när tårtan väl ska fyllas så det blir lättare att fylla tårtan.
Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2015-10-23 @ 17:10:07
Postat av: Sofie

Hej! Kan man koka ihop dagen innan, låta den svalna i kyl över natten och tillsätta vispad grädde dagen efter? 🤔


Svar: Hej, Tyvärr inte så moussen innehåller gelatin så stelnar den och blir svår att få fin om den inte blandas ihop helt o hållet. Men du kan göra hela moussen dagen innan du fyller din tårta. Rör ut den innan bara så blir det lättare.
Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2019-05-29 @ 07:15:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0