Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Jake Billy´s Doptårta

Nu har det hänt igen...
En bloggtorka, trotts att jag har bakat massor så har jag helt enkelt inte fått tid för att blogga.
Nu tänkte jag beta av allt som jag bakat under hela sommaren och jag börjar med en tårta som var till lille Jake Billy´s dop.
Jag fick fria händer med tårtan så länge det fanns med en prinsgroda på den.
 
Resultatet blev detta
 
 
Spetsen som går runt tårtan är ätbar och av materialet Magic decor som innebär att man vispar ihop ett pulver med ljummet vatten och spacklar en mönstrad siliconmatta och sedan bakar av i ugnen.
Jag tyckte det var lite knepigt att få till rätt tjocklek när jag spacklade mattan och svårt att veta när den var klar i ugnen, trotts att jag följde instruktionen så var inte spetsen klar när jag provad att ta loss den.
Till slut så gick det men jag fick klippa av den övre delen av spetsen som tyvärr gick sönder på några ställen.
Sen fuktade jag bara kanten runt tårtan och tryckte till spetsen.
Fint blev det.
Jag köpte min matta och mitt magic decor pulver från strosselannat.se

Gulddetaljerna har jag målat med en guld pulverfärg utspädd i en droppe alkohol.
 
Tårtan innehöll en ljus botten anpassad för 20 bitar (25 cm) en mjölkchokladganache och en hallonmousse, tårtan är sedan spacklad med grädde och täckt med ballinas sockerpasta färgad med pastafärgen Royal blue från Wilton
 
 
 
 
 

 

Kommentarer
Postat av: Lena

Så himla fin och så söt tårta.Spetsen är fantastiskt fin.
Lena //

Svar: Tack så mycket Lena!

Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2013-12-01 @ 09:31:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0