Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Gigantisk julgranskula

Sista dagen innan julledigheten skickade jag med min man en "liten" tårta" att bjuda sina arbetskamrater på.
Han valde innehåll och jag valde utförandet.




Tårtan innehöll:
Chokladtårtbotten, dumleganache, frisk jordgubbsmousse med vaniljyoghurt, spacklad med grädde, täckt med sp och dekorerad med marsipan

Tårtbricka från Siluett of Sweden

Kommentarer
Postat av: Anette

Så fin och stilren, kul idé på utförande!

2012-01-01 @ 19:15:43
URL: http://nettansliv.blogg.se/
Postat av: Sabina tårtgalen

Wow va fin

2012-01-01 @ 20:03:59
URL: http://mammahjarta.blogg.se/
Postat av: Sabina tårtgalen

Wow va fin

2012-01-01 @ 20:04:50
URL: http://mammahjarta.blogg.se/
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Den låter alldeles underbar i smakerna också, förutom det tuffa utförandet <3 Hoppas nyårsafton var trevlig och att det nya året blir toppen :D

2012-01-02 @ 01:54:01
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com
Postat av: Annika

Åh vilken rolig idé! Jättefin!

2012-01-02 @ 15:08:33
URL: http://ankanskondis.blogspot.com
Postat av: Simone

a ja har också sett julgranskula som tårta,och de är väldigt fint.

2012-01-02 @ 17:58:09
URL: http://smulansbakblogg.blogspot.com
Postat av: Ida

Hej Linda! Ska försöka göra tårtor själv till min sons dop, vill täcka dem med sugarpaste men har aldrig provat använda det. Tänkte fråga dig som är proffs, det står att du spacklat med grädde o täckt med sp, funkar det bra? Har läst att man måste ha smörkräm under för att inte tårtan ska "svettas"? Problemet är att jag tycker att smörkräm är bland det äckligaste jag vet o vill mycket hellre ha grädde. Läste nånstans att man då måste pensla sp:n med smält smör/olja.. Hur gör du? Jag vill ha mina tårtor babyblå, borde jag köpa färdigfärgad eller är det lätt att färga själv? Vad ska man tänka på när man klär tårtan med sp? Svara gärna, behöver din hjälp! ;)

2012-01-02 @ 20:24:57
Postat av: Linda Runn Hägerström

Ida:



Jag använder mig bara av sp av märket Ballina, då den innehåller gelatin går den att lägga direkt på en gräddspacklad tårta.

Men om du har ett annat märke och vill ha grädde under måste du ha någon fet barriär mellan sp och grädde.

Jag brukar isf smeta ut vanlig matolja på det utkavlade locket innan du vänder det ner mot grädden.



Lättast är att köpa färdigfärgad om du inte kommer färga in mer sp.



Lycka till!



Mvh Linda

2012-01-02 @ 23:12:29
URL: http://LindaRunn.se
Postat av: Sandra

Åh! Vilken jättehärlig tårta! God jul och gott nytt år!!!

2012-01-03 @ 17:18:24
URL: http://sandraskok.blogspot.com
Postat av: Veronica

Hej!



Jättefin!



Jag tänkte bara höra vad du har för form när du gjort "kulan"?



MVH

Veronica

2012-01-05 @ 14:20:12
Postat av: Linda Runn Hägerström

Veronica:

Jag gjorde såhär http://lindarunn.se/2009/december/halvrund-tarta.html



Med vänlig hälsning, Linda

2012-01-05 @ 18:08:01
URL: http://LindaRunn.se
Postat av: Amy's piece of cake

Cool!

2012-01-07 @ 12:13:22
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.com/
Postat av: malin Hansson

Hej! Jättefin tårta! Har en undran om moussetårta, kan man dekorera med marsipanlock direkt ovanpå eller måste man ha en botten ovanpå moussen?
Mvh Malin

Svar: Hej, För att inte marsipanen ska smälta behöver du ha tårtbotten och grädde eller smörcreme under marsipanen.

Med vänlig hälsning, Linda
Linda Runn

2012-12-26 @ 10:28:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0