Citronmousse
Den här ljuvligt fräscha citronmoussen räcker till 1 lager i en normalstor tårta ca 24 cm.
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
0,75 dl socker
1/2 dl saft och skal från 1 citron
3 gelatinblad
Blötlägg gelatinet enligt förpackningen
Riv skalet från citronen och pressa sedan ur saften
Vispa crème fraîchen med socker tills sockret löst sig och det tjocknar
Smällt gelatinet i citronsaften några sekunder i micron och rör sedan ner i créme fraiche blandningen tillsammans med citronskalet.
Vispa grädden lätt och vänd ner den i blandningen.
Låt stelna i kylen i ca 2 timmar
1/2 dl saft och skal från 1 citron
3 gelatinblad
Blötlägg gelatinet enligt förpackningen
Riv skalet från citronen och pressa sedan ur saften
Vispa crème fraîchen med socker tills sockret löst sig och det tjocknar
Smällt gelatinet i citronsaften några sekunder i micron och rör sedan ner i créme fraiche blandningen tillsammans med citronskalet.
Vispa grädden lätt och vänd ner den i blandningen.
Låt stelna i kylen i ca 2 timmar
Fräsch Marängtårta
Idag fyller jag år och igår firades jag av mina föräldrar och svärföräldrar.
Jag gjorde dn mycket enkel men helt fantastisk god marängtårta som andades sommar.
Pga tidsbrist så köpte jag färdiga marängbottnar. Annars går det bra att baka egna.
Somrig marängtårta, ca 8 bitar
2 marängbottnar
150g mjölkchoklad
4 dl vispgrädde
250 g hallon
Olika bär till dekorering
Finhacka mjölkchokladen och lägg i en skål.
Värm 1 dl grädde tills det ryker om den men inte kokar.
Slå den över chokladen och låt den stå i ca 5 minuter.
Rör om i chokladen och ställ den i kylen i ca 1 timme tills den får en bredbar konsistens.
För att marängtårtan inte ska glida lägger du en klick av chokladtryffeln på ett tårtfat och sedan en marängbotten på.
Bred på mjölkchoklad tryffeln.
Vispa 3 dl grädde och blanda försiktigt i hallonen.
Bred hälften av hallongrädden över tryffeln och lägg på en marängbotten.
Bred ut resterande hallongrädde och dekorera med valfria bär.
Jag dekorerade med jordgubbar, hallon, björnbär och blåbär.
Servera direkt då grädden annars får marängen att smälta.
Vill du göra den lite innan bör du pensla marängbottnarna med smält choklad.