Skimrande bröllopstårta med färska rosor
Denna sagolika bröllopstårta var underbar att få baka.
För första gången skulle jag dekorera med riktiga, färska rosor.
Och jag fick fråga mig fram till det bästa sättet att fästa blommorna i tårtan.
Att bara sticka blommorna rätt ner i tårtan är inte bra och jag fick rådet att använda sugrör.
Jag ska visa er steg-för-steg hur jag gjorde i ett annat inlägg.
Men nu åter till tårtan och en massa bilder
Ser ni hur vackert den skimrar?
Det syns bäst på den första bilden.
Jag sprayade hela tårtan med en pearl dust och dekorerade mellantårtan med pärlemor sockerkulor.
Tårtan innehöll chokladtårtbotten i 3 olika storlekar anpassad för 60 bitar (30, 25 och 20 cm) päronmousse, och glasscreme, tårtan var sedan spacklad med marängsmörcreme om jag minns rätt (annars grädde) och täck med ballinas vanilj sockerpasta.
Jake Billy´s Doptårta
Nu har det hänt igen...
En bloggtorka, trotts att jag har bakat massor så har jag helt enkelt inte fått tid för att blogga.
Nu tänkte jag beta av allt som jag bakat under hela sommaren och jag börjar med en tårta som var till lille Jake Billy´s dop.
Jag fick fria händer med tårtan så länge det fanns med en prinsgroda på den.
Resultatet blev detta
Spetsen som går runt tårtan är ätbar och av materialet Magic decor som innebär att man vispar ihop ett pulver med ljummet vatten och spacklar en mönstrad siliconmatta och sedan bakar av i ugnen.
Jag tyckte det var lite knepigt att få till rätt tjocklek när jag spacklade mattan och svårt att veta när den var klar i ugnen, trotts att jag följde instruktionen så var inte spetsen klar när jag provad att ta loss den.
Till slut så gick det men jag fick klippa av den övre delen av spetsen som tyvärr gick sönder på några ställen.
Sen fuktade jag bara kanten runt tårtan och tryckte till spetsen.
Fint blev det.
Jag köpte min matta och mitt magic decor pulver från strosselannat.se
Gulddetaljerna har jag målat med en guld pulverfärg utspädd i en droppe alkohol.
Tårtan innehöll en ljus botten anpassad för 20 bitar (25 cm) en mjölkchokladganache och en hallonmousse, tårtan är sedan spacklad med grädde och täckt med ballinas sockerpasta färgad med pastafärgen Royal blue från Wilton