Skimrande bröllopstårta med färska rosor
Denna sagolika bröllopstårta var underbar att få baka.
För första gången skulle jag dekorera med riktiga, färska rosor.
Och jag fick fråga mig fram till det bästa sättet att fästa blommorna i tårtan.
Att bara sticka blommorna rätt ner i tårtan är inte bra och jag fick rådet att använda sugrör.
Jag ska visa er steg-för-steg hur jag gjorde i ett annat inlägg.
Men nu åter till tårtan och en massa bilder
Ser ni hur vackert den skimrar?
Det syns bäst på den första bilden.
Jag sprayade hela tårtan med en pearl dust och dekorerade mellantårtan med pärlemor sockerkulor.
Tårtan innehöll chokladtårtbotten i 3 olika storlekar anpassad för 60 bitar (30, 25 och 20 cm) päronmousse, och glasscreme, tårtan var sedan spacklad med marängsmörcreme om jag minns rätt (annars grädde) och täck med ballinas vanilj sockerpasta.
Kommentarer
Postat av: Janne Nilsson
Hej Linda!
Jag undrar hur länge färska blommor kan hålla sig när man väll har satt dem på tårtan? Det är ju trist om blommorna är lite vissna när brudparet ska skära upp tårtan :)
Med vänliga hälsningar
Janne
Svar:
Linda Runn
Postat av: Anonym
Hej! Finns det där inlägget någonstans på bloggen om hur du fäste rosorna? :)
Svar:
Linda Runn
Trackback