Underbar haselnötsmarängtårta med daimparfait
Här kommer receptet på tårtan som jag bakade till Valborg tidigare i år.
Jag som älskar alla former av nötter ville ha hasselnötter i marängen.
Den här tårtan kan du förbereda flera veckor innan den ska serveras.
Sätt ugnen på 150 grader.
* Rosta 100 gram hasselnötskärnor i en torr stekpanna och gnugga sedan av skalet mellan hushållspapper
* Finhacka hasselnötterna
* Vispa upp 3 äggvitor och tillsätt sedan 2 dl strösocker och vispa marängen riktigt hård så pass att du kan vända bunken upp och ner
* Vänd ner de hackade hasselnötterna i marängen
* Rita en cirkel, ca 20-24 cm på bakplåtspapper och spritsa ut 1 marängbotten
* Grädda mitt i ugnen ca 45 min
* Låt svalna på galler
Daimparfait (går att byta ut till valfri choklad)
200g marabou daim
3 äggulor
½ dl strösocker
3 dl vispgrädde
Smält 2/3 av daimen i vattenbad eller i mikron, hacka resten.
Vispa äggulorna och sockret tjockt och pösigt.
Vispa grädden hårt och blanda med äggvispet.
Rör ner ungefär 1/3 av ägg/gräddvispet lite i taget i den smälta daimen, rör till en jämn massa.
Rör därefter ner denna chokladblandning i resten av ägg/gräddvispet.
Blanda slutligen ner den hackade daimen.
Spritsa ut parfaiten på den kalla marängbotten och täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 4-5 timmar.
Tag fram ca 20-30 min innan den ska serveras.
Dekorera valfritt, jag dekorerade med skivade jordgubbar.
* Finhacka hasselnötterna
* Vispa upp 3 äggvitor och tillsätt sedan 2 dl strösocker och vispa marängen riktigt hård så pass att du kan vända bunken upp och ner
* Vänd ner de hackade hasselnötterna i marängen
* Rita en cirkel, ca 20-24 cm på bakplåtspapper och spritsa ut 1 marängbotten
* Grädda mitt i ugnen ca 45 min
* Låt svalna på galler
Daimparfait (går att byta ut till valfri choklad)
200g marabou daim
3 äggulor
½ dl strösocker
3 dl vispgrädde
Smält 2/3 av daimen i vattenbad eller i mikron, hacka resten.
Vispa äggulorna och sockret tjockt och pösigt.
Vispa grädden hårt och blanda med äggvispet.
Rör ner ungefär 1/3 av ägg/gräddvispet lite i taget i den smälta daimen, rör till en jämn massa.
Rör därefter ner denna chokladblandning i resten av ägg/gräddvispet.
Blanda slutligen ner den hackade daimen.
Spritsa ut parfaiten på den kalla marängbotten och täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 4-5 timmar.
Tag fram ca 20-30 min innan den ska serveras.
Dekorera valfritt, jag dekorerade med skivade jordgubbar.
Bröllopstårta i vitt och silver
Förra helgen den 18 augusti var vi på vårt andra sommarbröllop!
Våra underbara vänner stod i kyrkan och lovade varandra evig trohet.
Det var så rörande och vackert och jag kämpade och kämpade med att hålla tårtarna kvar i ögonen.
Jag fick den stora äran att baka bröllopstårtan som skulle gå i lite enkel stil i vitt och silver.
Efter lite konsulterande med framförallt bruden, kom vi fram till att göra den med blommor slingrandes längs de tre våningarna för 40 personer (25, 20 och 15 cm)
Bruden var så gudomligt vacker i sin gudinneklänning och brudgummen stilig i smoking
Och så vi på ett hörn ;) eller snarare på hedersplatsen närmast brudparet!
Tårtan innehöll:
Chokladtårtbotten, nougatganache, päronmousse, spacklad med grädde, täckt och dekorerad med sp och sockerpärlor i silver
Våra underbara vänner stod i kyrkan och lovade varandra evig trohet.
Det var så rörande och vackert och jag kämpade och kämpade med att hålla tårtarna kvar i ögonen.
Jag fick den stora äran att baka bröllopstårtan som skulle gå i lite enkel stil i vitt och silver.
Efter lite konsulterande med framförallt bruden, kom vi fram till att göra den med blommor slingrandes längs de tre våningarna för 40 personer (25, 20 och 15 cm)
Bruden var så gudomligt vacker i sin gudinneklänning och brudgummen stilig i smoking
Och så vi på ett hörn ;) eller snarare på hedersplatsen närmast brudparet!
Tårtan innehöll:
Chokladtårtbotten, nougatganache, päronmousse, spacklad med grädde, täckt och dekorerad med sp och sockerpärlor i silver
Turkiet resan 2012-07-13
Smyger in lite bilder från vår vecka i Turkiet och jag är riktigt glad att vi bokade in denna semestervecka, för värre sommar kunde vi väl inte fått?
Vi hade en underbar vecka på 4 stjärniga hotellet Bodrum Imperial straxt utanför Bodrum.
Vi njöt av sol och bad, fantastisk god mat och för att inte tala om dessert buffén.
Här är en av alla 14 dessert bufféer.
Varje lunch/middag fanns det något nytt
Farligt!
Sen mer eller mindre tvingade jag mina stackars tjejer att modella framför mamma som ville ta fina semesterbilder :)
Tror en viss 4 åring tröttnade lite ;)
Sen ville självklart mamman vara med
Och tvingade tillsist pappan ;) som dessutom fått känna på lite b-kändisskap genom bloggen, hahaha :)
Kan sammanfatta det hela med att vi hade en kanonvecka!
Vi hade en underbar vecka på 4 stjärniga hotellet Bodrum Imperial straxt utanför Bodrum.
Vi njöt av sol och bad, fantastisk god mat och för att inte tala om dessert buffén.
Här är en av alla 14 dessert bufféer.
Varje lunch/middag fanns det något nytt
Farligt!
Sen mer eller mindre tvingade jag mina stackars tjejer att modella framför mamma som ville ta fina semesterbilder :)
Tror en viss 4 åring tröttnade lite ;)
Sen ville självklart mamman vara med
Och tvingade tillsist pappan ;) som dessutom fått känna på lite b-kändisskap genom bloggen, hahaha :)
Kan sammanfatta det hela med att vi hade en kanonvecka!
Enkel bröllopstårta med små vita blommor
Brudparet, som vigdes hemma i sin trädgård, kontaktade mig och önskade en enkel, stilren tårta.
Brubuketten skulle innehålla hortensia och bruden önskade att det skulle finnas små vita blommor med på tårtan.
Från början ville de ha 2 tårtor för 30 personer, då de inte önskade en stor tung mastig tårta.
Men efter ett förslag från mig att baka en bröllopstårta liknande denna jag gjort tidigare
men som en 2-våningtårta, fick jag fullt godkänt och bruden instämde med att "man gifter sig ju bara en gång i livet"
Och resultatet kommer här
Jag tycker den blev väldigt fin och stilren.
Hoppas brudparet gillade den.
Tårtan innehöll:
Chokladtårtbotten, nougatganache, hallonmousse, spacklad med grädde, täckt och dekorerad med sp (ballina, som jag alltid jobbar med)
Brubuketten skulle innehålla hortensia och bruden önskade att det skulle finnas små vita blommor med på tårtan.
Från början ville de ha 2 tårtor för 30 personer, då de inte önskade en stor tung mastig tårta.
Men efter ett förslag från mig att baka en bröllopstårta liknande denna jag gjort tidigare
men som en 2-våningtårta, fick jag fullt godkänt och bruden instämde med att "man gifter sig ju bara en gång i livet"
Och resultatet kommer här
Jag tycker den blev väldigt fin och stilren.
Hoppas brudparet gillade den.
Tårtan innehöll:
Chokladtårtbotten, nougatganache, hallonmousse, spacklad med grädde, täckt och dekorerad med sp (ballina, som jag alltid jobbar med)
Bröllopstårta med röda rosor
Den här sommaren har det blivit ett par bröllopstårtor och denna tårta var lite av det klassiska slaget med röda rosor och pärlemor pärlor.
Det tråkiga med att använda sockerpasta under denna varma, fuktiga årstid är att den gärna vill svettas när den kommer från kylskåpet ut i värmen vilket såklart försvårar arbetet endel.
Tex var det totalt omöjligt för mig att sätta dit texten jag förberett, på tårtan.
Som tur var var det inget problem för brudparet.
Önskar jag hade ett kylrum att stå och dekorera i sommartid :)
Tårtan vad bakad för 40 personer och i storlekarna 25, 20 och 15 cm
Jag fick höra att den hade gått åt i ett naffs :)
Tårtan innehöll:
Ljusa bottnar, rårörda hallon med snabbmarsanpulver, dumlekolacreme, spacklad med grädde och täckt och dekorerad med sp och mjuka sockerpärlor
Det tråkiga med att använda sockerpasta under denna varma, fuktiga årstid är att den gärna vill svettas när den kommer från kylskåpet ut i värmen vilket såklart försvårar arbetet endel.
Tex var det totalt omöjligt för mig att sätta dit texten jag förberett, på tårtan.
Som tur var var det inget problem för brudparet.
Önskar jag hade ett kylrum att stå och dekorera i sommartid :)
Tårtan vad bakad för 40 personer och i storlekarna 25, 20 och 15 cm
Jag fick höra att den hade gått åt i ett naffs :)
Tårtan innehöll:
Ljusa bottnar, rårörda hallon med snabbmarsanpulver, dumlekolacreme, spacklad med grädde och täckt och dekorerad med sp och mjuka sockerpärlor
Regnbågstårta i fyra färger
Hej på er alla!
Tårtbottnarna är färgade vaniljbottnar från hallondröms tårtan sen är den fylld med vit chokladganache och fläder.
Efter en lite blogg paus tänkte jag blogga ut mina senaste tårtor och jag börjar med en 4 färgad regnbågstårta som tjejerna bjöd på när de fyllde år.
Temat på kalaset var färgglatt, och tårtan var såklart färgglad fast det inte såg ut som så när man tittade på den.
Tårtbottnarna är färgade vaniljbottnar från hallondröms tårtan sen är den fylld med vit chokladganache och fläder.
Jag kokade en fläderkräm som jag sedan vände ner vispad grädde i.
Mumsigt!