Underbar haselnötsmarängtårta med daimparfait
Här kommer receptet på tårtan som jag bakade till Valborg tidigare i år.
Jag som älskar alla former av nötter ville ha hasselnötter i marängen.
Den här tårtan kan du förbereda flera veckor innan den ska serveras.
Sätt ugnen på 150 grader.
* Rosta 100 gram hasselnötskärnor i en torr stekpanna och gnugga sedan av skalet mellan hushållspapper
* Finhacka hasselnötterna
* Vispa upp 3 äggvitor och tillsätt sedan 2 dl strösocker och vispa marängen riktigt hård så pass att du kan vända bunken upp och ner
* Vänd ner de hackade hasselnötterna i marängen
* Rita en cirkel, ca 20-24 cm på bakplåtspapper och spritsa ut 1 marängbotten
* Grädda mitt i ugnen ca 45 min
* Låt svalna på galler
Daimparfait (går att byta ut till valfri choklad)
200g marabou daim
3 äggulor
½ dl strösocker
3 dl vispgrädde
Smält 2/3 av daimen i vattenbad eller i mikron, hacka resten.
Vispa äggulorna och sockret tjockt och pösigt.
Vispa grädden hårt och blanda med äggvispet.
Rör ner ungefär 1/3 av ägg/gräddvispet lite i taget i den smälta daimen, rör till en jämn massa.
Rör därefter ner denna chokladblandning i resten av ägg/gräddvispet.
Blanda slutligen ner den hackade daimen.
Spritsa ut parfaiten på den kalla marängbotten och täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 4-5 timmar.
Tag fram ca 20-30 min innan den ska serveras.
Dekorera valfritt, jag dekorerade med skivade jordgubbar.
* Finhacka hasselnötterna
* Vispa upp 3 äggvitor och tillsätt sedan 2 dl strösocker och vispa marängen riktigt hård så pass att du kan vända bunken upp och ner
* Vänd ner de hackade hasselnötterna i marängen
* Rita en cirkel, ca 20-24 cm på bakplåtspapper och spritsa ut 1 marängbotten
* Grädda mitt i ugnen ca 45 min
* Låt svalna på galler
Daimparfait (går att byta ut till valfri choklad)
200g marabou daim
3 äggulor
½ dl strösocker
3 dl vispgrädde
Smält 2/3 av daimen i vattenbad eller i mikron, hacka resten.
Vispa äggulorna och sockret tjockt och pösigt.
Vispa grädden hårt och blanda med äggvispet.
Rör ner ungefär 1/3 av ägg/gräddvispet lite i taget i den smälta daimen, rör till en jämn massa.
Rör därefter ner denna chokladblandning i resten av ägg/gräddvispet.
Blanda slutligen ner den hackade daimen.
Spritsa ut parfaiten på den kalla marängbotten och täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 4-5 timmar.
Tag fram ca 20-30 min innan den ska serveras.
Dekorera valfritt, jag dekorerade med skivade jordgubbar.
Kommentarer
Postat av: sabina mammastårtor
ser galet gott ut! ge mig!
Postat av: Marie Bergman
Den där tårtan lät verkligen som min drömtårta! =)
Postat av: Amy's piece of cake
Ser så himla god ut, denna bokmärkes!
Postat av: Camilla
Ser och värkar jättegod!
Om man ska förbereda den typ 1-2 veckor innan, ska man frysa in med daimparfaiten då? el ska man ta på den senare?
Svar:
Linda Runn
Postat av: Jennie
Hej Linda.
Vill börja med att säga att du har skapat en underbar sida, har precis börjat intressera mig i tårtor mm.
Och är det något jag inte förstår eller undrar över hittar jag svaret oftast här :))
Tänkte prova på denna tårtan till min sons barnkalas och undrar bara hur många personer denna räcker till?
Vi kommer va ca tio pojkar och 5 vuxna!
Svar:
Linda Runn
Trackback