Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Underbar haselnötsmarängtårta med daimparfait



Här kommer receptet på tårtan som jag bakade till Valborg tidigare i år. 
Jag som älskar alla former av nötter ville ha hasselnötter i marängen.

Den här tårtan kan du förbereda flera veckor innan den ska serveras.

Sätt ugnen på 150 grader.
 
* Rosta 100 gram hasselnötskärnor i en torr stekpanna och gnugga sedan av skalet mellan hushållspapper
* Finhacka hasselnötterna
* Vispa upp 3 äggvitor och tillsätt sedan 2 dl strösocker och vispa marängen riktigt hård så pass att du kan vända bunken upp och ner
* Vänd ner de hackade hasselnötterna i marängen
* Rita en cirkel, ca 20-24 cm på bakplåtspapper och spritsa ut 1 marängbotten
* Grädda mitt i ugnen ca 45 min
* Låt svalna på galler

Daimparfait (går att byta ut till valfri choklad)
200g marabou daim
3 äggulor
½ dl strösocker
3 dl vispgrädde

Smält 2/3 av daimen i vattenbad eller i mikron, hacka resten.
Vispa äggulorna och sockret tjockt och pösigt.
Vispa grädden hårt och blanda med äggvispet.
Rör ner ungefär 1/3 av ägg/gräddvispet lite i taget i den smälta daimen, rör till en jämn massa.
Rör därefter ner denna chokladblandning i resten av ägg/gräddvispet.
Blanda slutligen ner den hackade daimen.

Spritsa ut parfaiten på den kalla marängbotten och täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 4-5 timmar.
Tag fram ca 20-30 min innan den ska serveras.
Dekorera valfritt, jag dekorerade med skivade jordgubbar.








Kommentarer
Postat av: sabina mammastårtor

ser galet gott ut! ge mig!

2012-08-27 @ 20:22:37
URL: http://www.mammastartor.blogg.se
Postat av: Marie Bergman

Den där tårtan lät verkligen som min drömtårta! =)

2012-08-29 @ 17:59:01
URL: http://livetiluxemburg.se/
Postat av: Amy's piece of cake

Ser så himla god ut, denna bokmärkes!

2012-08-29 @ 22:44:30
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Postat av: Camilla

Ser och värkar jättegod!
Om man ska förbereda den typ 1-2 veckor innan, ska man frysa in med daimparfaiten då? el ska man ta på den senare?

Svar: Du fryser in den med parfaiten på :)
Linda Runn

2012-09-02 @ 15:07:39
URL: http://femrumochkok.blogg.se
Postat av: Jennie

Hej Linda.
Vill börja med att säga att du har skapat en underbar sida, har precis börjat intressera mig i tårtor mm.
Och är det något jag inte förstår eller undrar över hittar jag svaret oftast här :))
Tänkte prova på denna tårtan till min sons barnkalas och undrar bara hur många personer denna räcker till?
Vi kommer va ca tio pojkar och 5 vuxna!

Svar: En marängtårta är ju inte lika mastig som mina övriga tårtor så jag skulle nog göra 2 st för säkerhetsskull. Ev 2 lite mindre?

Kram Linda
Linda Runn

2012-11-01 @ 18:05:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0