Äpple cupcakes med kanelfrosting
Här kommer en riktig favorit!
Jag älskar verkligen kombinationen äpple/kanel och den kombinationen i en cupcake med en fräsh frosting med cream cheese och kanel blir jag aldrig någonsin trött på.
Vad tycker ni föresten om cupcake formarna?
De är helt i "Linda stil", för er som inte vet så är jag typ helt galen i leopardmönster och självklart kunde jag inte låta bli att köpa de här när jag fick syn på dem.
De kommer från tartdecor.se som är en av mina favoritbutiker när det gäller tårt- och bak tillbehör.
Receptet ger ca 12 st normalstora cupcakes
Saftiga vaniljmuffins
3 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver eller 2-3 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1½ dl kesella, naturell yoghurt, créme fraiche eller liknande
3 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver eller 2-3 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1½ dl kesella, naturell yoghurt, créme fraiche eller liknande
Fyllning
1 äpple, skalat och klyftat i minst 12 klyftor
Socker och kanel
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker tills det blir vitt och luftigt.
Blanda de torra ingredienserna ordentligt i en skål.
Häll ner i äggsmeten och blanda.
Blanda slutligen i kesella/yoghurt/creme fraiche och vispa till en jämn smet.
Fördela smeten i cupcake formar placerade i en cupcake plåt
Fördela smeten i cupcake formar placerade i en cupcake plåt
Blanda socker och kanel i en skål och vänd runt äppleklyftorna.
Tryck ner en klyfta i varje cupcake och grädda i mitten utav ugnen i 200 grader cirka 12 minuter.
Låt svalna!
Kanelfrosting
250 gram rumsvarmt smör
400 g cream cheese
1 msk vaniljsocker
200 g florsocker
4 tsk kanel eller mer efter smak
Vispa ihop alla ingredienser med elvisp och spritsa på dina cupcakes.
Pudra gärna över lite kanel som dekoration.
Muuuuuumms!!!!
Kommentarer
Postat av: Maria
Otrooooligt goda blev dem!
Tack för receptet!
Svar:
Linda Runn
Postat av: Helén Gustavsson
Så himla mumsiga :)Tack för receptet!Följer dig varje dag! Önskar dig en god fortsättning på det nya året. Kram.
Svar:
Linda Runn
Postat av: M
Oj, verkar riktigt mumsigt. Det här receptet får jag allt ta och prova någon dag.
Svar:
Linda Runn
Trackback