Päronbiskvier
Åh dessa underbara små älsklingarna!
Originalreceptet hittade jag genom Facebook-gruppen Baka och bloggaren www.madebyhelle.blogspot.com men som vanligt gör jag ofta om recepten så de passar mig lite bättre
Detta var första gången jag bakade biskvier och jag hade en föreställning om att det var svårt och krångligt att baka dem.
Tji fick jag, lätt som en plätt var det och nu kommer jag utforska biskvi-världen.
Päronbiskvier (ca 20 st mindre)
Botten:
200 gram mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita
Fyllning:
100 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
0,5 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
1 ägggula
1-2 tsk päronessens eller efter smak
Några droppar grön hushållsfärg
Garnering:
150 gram marabou mjölkchoklad
1 tsk neutral olja (raps)
1 liten klick smör
(Några rutor vit choklad + några droppar olja)
Gör så här:
Botten
Riv mandelmassan och
blanda ihop med socker och äggvita.
Spritsa ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt (gärna dubbla lager bakplåtspapper)
Grädda i 175 grader, ca 15-20 minuter tills bottnarna fått en gyllene färg.
Fyllning
Vispa rumsvarmt smör ca 10-16 min och vispa sedan i övriga ingredienser tills du får en smidig slät kräm.
Smaka av fyllningen och justera mängden päronessäns efter önskemål.
Spritsa fyllningen på undersidan av mandelbottnarna och bred sedan ut krämen lite toppigt i mitten
Ställ i kyl eller frys ca 30 min så krämen stelnar.
Smält mjölkchokladen och rör i en liten klick smör och 1 tsk neutral olja (tex raps)
Håll i bottnarna och doppa biskvierna i chokladen så smörcremen täcks.
Dekorera ev med lite smält vit choklad som tunnats ut med några droppar neutral olja (tex raps) Jag tog lite smält vit choklad och "stänk" över biskvierna som först stelnat i kylen.
Förvara i kyl eller frys
Lycka till!
Kommentarer
Postat av: Karin
Päronbeskvier är helt klart underskattade små godsaker!
Svar:
Linda Runn
Trackback