Bröllopstårta i rosa och grönt
Vilken otroligt ljuvlig sommar vi hade.
Längtar så till värme och sol.
På sommaren slår många par till och gifter sig och jag fick äran att baka ett par stycken bröllopstårtor förra sommaren.
En av dessa var denna
Brudparets önskan och inspiration kom från denna bröllopstårta men med några ändringar och tillägg.
Bl.a blommor i grönt och rosa och quiltade sidor med pärlemorpärlor.
Tårtan innehöll en ljus tårtbotten i tre storlekar (25, 20 och 15cm) anpassad för ca 45 bitar, en underbar passionsfruktsmousse (det receptet kommer jag dela med mig av i ett annat inlägg) och vaniljpannacotta.
Tårtan är spacklad med marängsmörcreme och täckt med ballinas vaniljsockerpasta.
Jag bakade även 2 st allergivänliga cupcakes (gluten och laktosfria)
Tips!
När jag gjorde vaniljpannacottafyllningen gjorde jag en helt vanlig pannacotta med vaniljpulver som smaksättning.
Jag mätte först tårtformarna med vatten för att se hur mycket grädde jag behövde för att få ett lagom högt fyllningslager.
Sedan plastade jag in de tre tårtformarna och hällde sedan på den avsvalnade pannacottasmeten och lät den stelna i kylen växelvis frysen.
Sedan var det bara att lägga pannacotta lagret över tårtbottnarna och jämna till kanterna och lägga på nästa tårtbottenlager och slutligen passionsfruktsmoussen.
Kommentarer
Postat av: Sanna
Gud va snyggt! Du har verkligen talang för det där :)
Svar:
Linda Runn
Trackback