Äppelmuffins med topping
Vill bara dela med mig av detta underbara recept.
Har ni inte provat innan så måste ni göra det Passar perfekt nu när hösten närmar sig.
Jag serverade mina muffins med avskalat papper och med vaniljsås, men kan tänka mig att toppa med spritsad glasscrème nästa gång.
Äppelmuffins med havretopping
200g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 äpplen i tunna klyftor
socker och kanel
Topping:
75g smör
3/4 dl socker
2 dl havregryn
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget, rör om.
Blanda ner vattnet, mjölet och bakpulvret.
Fyll formarna till hälften.
Doppa äppelklyftorna i kanel och socker.
Stick ner ett par klyftor i varje form.
Toppingen:
Smält smöret, blanda ner socker och havregryn.
Strö över toppingen på muffinsarna.
Grädda i ca 20-25 minuter.
Trackback