Pepparkaksbak 2009
Igår bakade hela familjen pepparkakor.
Alla engagerade sig, till och med lilla Saga 1,5 år. Roligast var att platta ut degen med händerna.
Nova var jätteduktig på att trycka ut kakor men efter ett tag upptäckte hon hur god degen var och då var det inte lika roligt att trycka ut kakor längre.
Pepparkakshuset, ville jag som vanligt, göra helt för mig själv. Okej då, sambon fick (precis som varje år) skära till skorstenen så den passade på taket, för det har jag inte ro till.
Mycket kristyr ska det vara!
Några fina prinsesskronor blev det med.
Idag har jag även bakat saffransbullar med hasselnötsfyllning som är helt underbart goda.
Gör en vanlig saffrans deg med eller utan 1 burk kesella i.
Jäs i 30 min.
Mal/mixa 2 dl hasselnötter och blanda med 2 dl socker och 150 gram mjukt smör.
Dela degen i 2 delar och kavla ut till rektanglar.
Bre på hasselnötssmöret och rulla ihop degen (som hederliga kanelbullar)
Lägg på bakplåtspapper och jäs i 30 min.
Pensla på ägg och toppa med lite hackade hasselnötter och pärlsocker.
Grädda i 225 grader i ca 7-10 minuter.
Alla engagerade sig, till och med lilla Saga 1,5 år. Roligast var att platta ut degen med händerna.
Nova var jätteduktig på att trycka ut kakor men efter ett tag upptäckte hon hur god degen var och då var det inte lika roligt att trycka ut kakor längre.
Pepparkakshuset, ville jag som vanligt, göra helt för mig själv. Okej då, sambon fick (precis som varje år) skära till skorstenen så den passade på taket, för det har jag inte ro till.
Mycket kristyr ska det vara!
Några fina prinsesskronor blev det med.
Idag har jag även bakat saffransbullar med hasselnötsfyllning som är helt underbart goda.
Gör en vanlig saffrans deg med eller utan 1 burk kesella i.
Jäs i 30 min.
Mal/mixa 2 dl hasselnötter och blanda med 2 dl socker och 150 gram mjukt smör.
Dela degen i 2 delar och kavla ut till rektanglar.
Bre på hasselnötssmöret och rulla ihop degen (som hederliga kanelbullar)
Lägg på bakplåtspapper och jäs i 30 min.
Pensla på ägg och toppa med lite hackade hasselnötter och pärlsocker.
Grädda i 225 grader i ca 7-10 minuter.
Kommentarer
Postat av: Bodil
Vilket himla fint pepparkakshus! Jättesött. :D
Trackback