Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Pepparkaksmousse

 
Pepparkaksmousse - Räcker till ett lager i en tårta med diameter 20-24cm

1,5 dl finmalda pepparkakor
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 gelatinblad
2 äggvitor
2 msk socker 

Blötlägg gelatinet
Vispa äggvitor och socker hårt, man ska kunna vända bunken upp och ner
Vispa grädde och creme fraiche ganska hårt tillsammans och blanda i pepparkakspulvret
Smält gelatinet och blanda ner en klick pepparkaksgrädde så det svalnar lite
Blanda ihop gelatinröran med pepparkaksgrädden
Blanda i äggvitorna med luftiga tag








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0