Pärlband - guiden till fina pärlband utan skarvar
Nu ska jag visa hur jag gör mina pärlband.
Du behöver en pärlbandsutstickare, någon form av ätbar massa: sugarpaste, marsipan, mmf eller liknanade och en kniv
Börja med att rulla massan till en korv, inte för tjock
Lägg korven i utstickaren..
och tryck ihop
Överflödig massa kommer tryckas ut, och jag pillar alltid bort den nu när utstickaren är ihopklämd.
Ibland kommer det ut längst med pärlkanten
Nu har du bara den andra kanten kvar att få fin
Skär precis innanför skåran för att få en så liten skarv som möjligt och pilla bort överflödet.
Jag skär även bort massan runt den första och sista pärlan i utstickaren
Nu har du ett fint pärlband att dekorera med
Du behöver en pärlbandsutstickare, någon form av ätbar massa: sugarpaste, marsipan, mmf eller liknanade och en kniv
Börja med att rulla massan till en korv, inte för tjock
Lägg korven i utstickaren..
och tryck ihop
Överflödig massa kommer tryckas ut, och jag pillar alltid bort den nu när utstickaren är ihopklämd.
Ibland kommer det ut längst med pärlkanten
Nu har du bara den andra kanten kvar att få fin
Skär precis innanför skåran för att få en så liten skarv som möjligt och pilla bort överflödet.
Jag skär även bort massan runt den första och sista pärlan i utstickaren
Nu har du ett fint pärlband att dekorera med
Kommentarer
Postat av: Tårtspecialisten Malin
Tjusigt! :)
Postat av: Denise Hennerdal
Hej!
Tack för beskrivningen. Faktiskt gör jag precis så här, men får ändå en skarv på "ovansidan" av pärlan. Alltså på den motsatta sidan av den större kanten, där utstickarens sidor möts. Lyckas liksom inte putsa bort den, men den stör.
/Fru Hennerdal
Postat av: Simone Hanna
vilken storlek har du på den,för de finns olika.
Postat av: Linda Runn
Simone Hanna:
Jag har den som är 9mm.
Mvh Linda Runn
Postat av: Sheila
Hejsan!!
Kikade in på din blogg när jag googlade lite.
Vilka fina tårtor du gör :)
Undrar hur du gör mönstret på tårtorna med små silverkulor på?
Vet du vilket jag menar, som ser ut som ett rutmönster typ. Och sen undrar jag vart du beställer din SP, använder du alltid det till tårtor, eller använder du marsipan någonting?
Mvh Sheila
Trackback