Spackla
För att få ett så slätt resultat som möjligt är det viktigt att underarbetet är noga gjort.
Ni vet precis som när man ska måla eller tapetsera.
Det underlättar en hel del att ha tårtan ståendes på en snurrplatta när du spacklar då det är lätt att bara snurra plattan och jämna till.
Jag spacklar så gott som alltid med grädde då den är neutral i smaken och inte tillför mer sötma som tex smörkräm.
Grädden vispar jag lite hårdare än vanligt när jag ska spackla med den.
Jag använder en så kallad "Lilleman"
Så här ser min tårta ut när den är färdig spacklad
Lycka till!
Ni vet precis som när man ska måla eller tapetsera.
Det underlättar en hel del att ha tårtan ståendes på en snurrplatta när du spacklar då det är lätt att bara snurra plattan och jämna till.
Jag spacklar så gott som alltid med grädde då den är neutral i smaken och inte tillför mer sötma som tex smörkräm.
Grädden vispar jag lite hårdare än vanligt när jag ska spackla med den.
Jag använder en så kallad "Lilleman"
Så här ser min tårta ut när den är färdig spacklad
Lycka till!
Kommentarer
Postat av: Bodil
Jag brukar blanda i en gnutta bakpulver i grädden, då kan man vispa den i princip hur hårt som helst utan att den blir smörig.
Postat av: Izabelle
räcker det med grädde för att den inte ska svettas? d vore ju super isf att slippa smörkrämen
Använde lite tips om tårtor idag, tack :)
Postat av: Malin
Jag undrar samma sak. Vilken sp använder du för att den inte ska svettas? Vill heller inte använda smörkräm men vill inte att tårtan ska rinna iväg heller.
Trackback