Joline´s doptårta med snöflingor
Doptårtan skulle gå i vitt, med quiltade kanter, silverkulor, rosa, hjärtan, snöflingor och dopbebis.
Hmm dopbebis ja.. Hur jag än kämpade och kämpade så ville den inte bli till. Jag höll på sent efer midnatt men gav tillsist upp.
Hellre utan än med en ful dopbebis kom jag fram till.
Men jag blev nöjd med resultatet ändå.
Tårtan innehöll:
Ljusa bottnar, rårörda hallon med marsan, vit chokladganache, spacklad med grädde, täckt med sp, dekorerad med sp och silverkulor, snöflingorna är torrborsade med glitterpulver
Åh vilken fin tårta!! Hur gör du de där quiltade kanterna? Sen undrar jag, vad använder du för verktyg till texten? Det är så oerhört snyggt!
Du är så fantastiskt duktig!
åhh så läcker!
Oj vilken söt tårta. Har funderat länge på hur gör man rutmönstret??
Vilken härlig, vintrig och fin tårta!
Du är så duktig!
Jättefin!!!!
Vilken underbart vacker tårta
Hej!
Vilken härlig tårta! Undrar hur du har gjort snöflingorna?
Väldigt fin vintrig tårta! Är också nyfiken på kanterna!
Jätte fin tårta, formen är mjuk och det gillar jag.
Hej :) Har en liten fråga.
Jag har fått veta att när man gör dekorationer i Sp ska man/kan man låta de torka typ ett dygn innan man sätter de på tårtan. Men då blir de ju hårda. Om man gör stora dekorationer, som rosorna på din bröllopstårta hur gör man då, liksom ingen kan ju äta en så stor stenhård dekoration?
Du är så jäkla grym på tårtor, helt fantastisk. Önskar du bodde närmare Uddevalla, då hade jag anlitat dig en massa gånger!
//
www.alexandrastyle.se
en fråga ang.quiltade kanterna...
jag ska göra 3 doptårtor till helgen och har funderingar på såna kanter..
hur mäter du upp linjerna för att få de bäst raka?
Hejje!
Undrar också över kanterna, men alla har ju redan ställt frågorna så ja slipper :P
Men sen undrar jag också, hur man äter en våningstårta? Hur börjar man skära tårtan å så?
Tack för en underbar blogg!!
Ang QUILTADE kanter
Jag använder det här verktyget http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=932 och markerar linjerna lite extra med ett trubbigt föremål.
Lätt va?
Sofia:
Jag har en snowflake utstickare, eller snarare 3 st storlekar, från kakburken.se
Maria:
Man behöver inte låta dekoretionerna torka. Jag torkar sällan mina dekorationer utan gör de samma dag eller dagen innan de ska på tårtan. Rosorna på bröllopstårtan var i marsipan och var mycket väl ätbara.
Mvh Linda Runn
Åh, vad vacker!
Jätteläcker! Älskar den quiltade effekten. Ser så mjukt ut :)
Du gör så grymt snygga tårtor! Synd bara att designen på din blogg är lite sisådär. Det hade lyft hela bloggen med en snygg design! :)
Hej! Superfint rutmönster! Kikade lite på verktyget men jag bakar bara marsipantåretor, tror du det fungerar på de oxå?
Vet andra verktyg som inte går så bra...
T