Cup cakes, grundreceptet
Cup cakes går att variera i oändlighet.
Med det här receptet som grund kan du leka fram nya spännande smaker med eller utan topping
Med det här receptet som grund kan du leka fram nya spännande smaker med eller utan topping
ca 12 små eller 8 stora cup cakes
100 gram smör
2 ägg
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Sätt ugnen på 200/175 grader beroende på storleken på dina muffins (200 för små, 175 för stora)
Smält smöret
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt fluggigt och poröst
Rör ner mjölken i det smälta smöret för att dra ner temperaturen och sedan ner i äggvispet
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten
Placera ut formar i en muffinsplåt och fyll varje form med 2/3 delar smet.
Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter för små muffins eller ca 20 minuter för stora
Exempel på smaksättning:
Blåbär
Hallon
Socker och kanel rullade äppelbitar
Citronskal
Kakao
Smakessenser
Chokladbitar tex dumle, after eight
Rivna morötter
Topping:
Grädde
Cream cheese frosting
Enkel chokladgrädde
Smörkräm
White fluffy frosting
Trackback