Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Grötbröd

Här kommer ett recept på ett lättbakat, gott bröd som jag fått av kokerskan på en förskola jag jobbat på
 

 
Ca 5 dl havregrynsgröt
2 pkt jäst
1 liter fingervarmt vatten
3 tsk salt
1,5 dl farinsocker
1 dl olja
vetemjöl
 
Smula jästen i en stor degbunke
Lös upp jästen i lite av vattnet och häll sedan över det resterande vattnet
rör ner gröt, salt, farinsocker, olja, och vetemjöl tills du har en smidig deg.
Baka ut degen till ca 60 bullar och låt dem jäsa på plåt under en bakduk i 30 min.
Grädda bröden i 250 grader i ca 10 minuter och låt dem sedan svalna på galler

(Jag gjorde satsen i 2 bunkar varav jag i den ena hade i både vetemjöl och grovt rågmjöl, jag gjorde även dubbelt så stora bullar så det blev 16 vanliga och 16 grova bullar i stället)








Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0