Grötbröd
Här kommer ett recept på ett lättbakat, gott bröd som jag fått av kokerskan på en förskola jag jobbat på
Ca 5 dl havregrynsgröt
2 pkt jäst
1 liter fingervarmt vatten
3 tsk salt
1,5 dl farinsocker
1 dl olja
vetemjöl
2 pkt jäst
1 liter fingervarmt vatten
3 tsk salt
1,5 dl farinsocker
1 dl olja
vetemjöl
Smula jästen i en stor degbunke
Lös upp jästen i lite av vattnet och häll sedan över det resterande vattnet
rör ner gröt, salt, farinsocker, olja, och vetemjöl tills du har en smidig deg.
Baka ut degen till ca 60 bullar och låt dem jäsa på plåt under en bakduk i 30 min.
Grädda bröden i 250 grader i ca 10 minuter och låt dem sedan svalna på galler
(Jag gjorde satsen i 2 bunkar varav jag i den ena hade i både vetemjöl och grovt rågmjöl, jag gjorde även dubbelt så stora bullar så det blev 16 vanliga och 16 grova bullar i stället)
Lös upp jästen i lite av vattnet och häll sedan över det resterande vattnet
rör ner gröt, salt, farinsocker, olja, och vetemjöl tills du har en smidig deg.
Baka ut degen till ca 60 bullar och låt dem jäsa på plåt under en bakduk i 30 min.
Grädda bröden i 250 grader i ca 10 minuter och låt dem sedan svalna på galler
(Jag gjorde satsen i 2 bunkar varav jag i den ena hade i både vetemjöl och grovt rågmjöl, jag gjorde även dubbelt så stora bullar så det blev 16 vanliga och 16 grova bullar i stället)
Trackback