Blomma 1
Jag lovade ju er lite steg-för-steg beskrivningar.
Igår kväll satt jag i 3 timmar och förberedde lite inför helgens alla tårtor.
Först ut en väldigt enkel blomma
Blomejectorn är extremt enkel att arbeta med och du kan även använda den som en stämpel.
![Blomma m ejector, 4 st Blomma m ejector, 4 st](http://www.kakburken.se/images/FB550.jpg)
Jag har köpt mina från kakburken
Du behöver
* Någon typ av ätbar massa (sugarpaste, marsipan, flowerpaste, marshmallows fondant mm)
* En blomma med ejector
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2010/dsc03423_79907985.jpg)
Kavla ut din massa. (Jag kavlar i stort sett alltid på lite maizena, dom förhindrar att massan fastnar i underlaget)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2010/dsc03424_79908375.jpg)
Stick ut en blomma och dra med fingertoppen över blommans kanter, för att få bort fnasiga kanter som annars lätt kan uppstå
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2010/dsc03427_79908708.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2010/dsc03428_79908952.jpg)
Håll ejektorn mot tårtan eller ett underlag och tryck på knappen för att släppa ut blomman
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2010/dsc03431_79909598.jpg)
Dekorera blommans mitt med tex en sockerkula
Här har jag stuckit ut den största blomman av de 4 ejectorerna och fuktar blommans mitt med lite vatten sedan sätter jag dit den lilla blomman ...
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2010/dsc03433_79911587.jpg)
och fäster en sockerkula med lite vatten
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2010/dsc03460_79913191.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2010/byline-linda_57893536_79620671.png)
Igår kväll satt jag i 3 timmar och förberedde lite inför helgens alla tårtor.
Först ut en väldigt enkel blomma
Blomejectorn är extremt enkel att arbeta med och du kan även använda den som en stämpel.
![Blomma m ejector, 4 st Blomma m ejector, 4 st](http://www.kakburken.se/images/FB550.jpg)
Jag har köpt mina från kakburken
Du behöver
* Någon typ av ätbar massa (sugarpaste, marsipan, flowerpaste, marshmallows fondant mm)
* En blomma med ejector
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2010/dsc03423_79907985.jpg)
Kavla ut din massa. (Jag kavlar i stort sett alltid på lite maizena, dom förhindrar att massan fastnar i underlaget)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2010/dsc03424_79908375.jpg)
Stick ut en blomma och dra med fingertoppen över blommans kanter, för att få bort fnasiga kanter som annars lätt kan uppstå
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2010/dsc03427_79908708.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2010/dsc03428_79908952.jpg)
Håll ejektorn mot tårtan eller ett underlag och tryck på knappen för att släppa ut blomman
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2010/dsc03431_79909598.jpg)
Dekorera blommans mitt med tex en sockerkula
Här har jag stuckit ut den största blomman av de 4 ejectorerna och fuktar blommans mitt med lite vatten sedan sätter jag dit den lilla blomman ...
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2010/dsc03433_79911587.jpg)
och fäster en sockerkula med lite vatten
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2010/dsc03460_79913191.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1244354/images/2010/byline-linda_57893536_79620671.png)
Kommentarer
Postat av: lena
Hej!
Hittade din blogg för ett tag sedan. Va duktig du är!
Jag tänkte att jag skulle försöka mig på att göra blommor men hur långt i förväg kan man göra dem? och vart ska man förvara dem?
tack på förhand!
Postat av: Linda Runn
Lena:
Hej, du kan göra dekorationera flera veckor innan.
Förvara dem mörkt i en lufttät burk bara.
Mvh Linda Runn
Postat av: Ms B
Vad är det för utstickare du använder till texten på bilden?
MVH
Ms B
Trackback