Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Svar på några frågor!

Fin blogg! Som många har skrivit, så nämner jag det med. Jag har börjat göra lite tårtor och tycker det är riktigt roligt! Så nu har jag börjat beställa hem lite verktyg och ska bygga upp ett litet förråd:) Blir inte så mycket nu, men någon gång ibland blir det kanske :)
Tack, så gullig du är! Det gäller att handla långsamt, det är inte billigt med alla verktyg.
Vågar inte ens tänka på vad min överfulla låda har kostat mig.


Ett par frågor:
Vart köper du din sp? Eftersom det var någon special som du skrev i tidigare inlägg. Jag har köpt från kakburken.se men det är väl inte det märket?
Jag köper ballinas på från Tårtdecor, smidigast att jobba med och smakar godast! Jag köper den med vaniljsmak

Hur fäster du fast alla blommor på själva tårtan? Du använder väl vatten med att sätta fast pärlor tex. Använder du dig något av frosting?
Jag fäster faktist allt med vatten! Inte med någon kristyr, ätbart lim eller frosting! Bara vanligt vatten

Hur många lager med bottnar har du? 3 st? Med tex glasscreme, mousse och sen spacklar med grädde? Eller hur många brukar du ha?
Vanligast 3 bottnar och 2 fyllningar och spacklar med grädde, enstaka fall med smörkräm. men det händer att jag ibland delar i 4 delar och har 3 lager fyllning

och hur gör du din Moccasmörkräm? Jag älskar kaffe, så funderar på att göra en sån till min tårta, men vad passar till med?
Min mamma har en bok (7 sorters kakor) och där finns ett smaskit recept på mockasmörkräm
Jag hittade samma recept härNu kommer jag inte på fler frågor, men det kommer säkert fler;)
Jag ska nämligen inom en framtid göra min 25års tårta, sen en 30 års tårta till min sambo, och en 1 års tårta till våran dotter och sist en 60 års tårta till min svärfar...så detta kommer jag se fram emot!
Åh så roligt! Lycka till!

Jätte bra blogg, och det kommer jag verkligen att följa! O tack för ditt tips angående dina cake-pops, dom ska jag absolut testa!!
Tack igen!

Ha det bra!
//JennyKommentarer
Postat av: Pernilla

Hej

Jag har fått äran att göra min systers bröllopstårta och vill kolla med dig.. Har du gjort någon våningstårta med ställning nångång? Isf när ska man ha på sp:n??Tack på förhand

Pernilla

2010-03-28 @ 19:25:39
URL: http://pernellis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0