Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

LCHF- choklad-färskost-mousse



LCHF
, eller Low Carb High Fat är en helt ny livsstil för mig.
Nästa sommar ska jag stå brud och vill få bort mina extra kilon som sitter som berget efter 2 graviditeter.

Efter att ha hört talas om denna livsstil som innebär att man så gott som helt utesluter kolhydrater (vilket känndes lite svårt i början) men som nu går utav bara farten har fått mig att gå ner 1,5 kilo på bara 1 månad.
Och mätt är jag hela tiden!
Jag får äta så mycket gott... vad sägs om äggröra (med grädde) och bacon till frukost, mozzarella och soltorkad tomatfylld kycklingfilé med ungs rostade ovanjord grönsaker och bearnaisesås till middag mm.
Tänk bara fett fett fett och proteiner så är du iland!
Kolhydraterna glömmer du bort efter ett tag.

Härom dagen var jag sugen på något gott efter maten och kom att tänka på en god tårtfyllning som passar lika bra som efterrätt, nämligen choklad-färskost-mousse, med en twist.

Receptet räcker till 6-8 portioner

100 gram mörk 70% choklad (tillåtet i LCHF)
100 gram naturell färskost, typ philadelphia
ca 1 dl cream fraiche
3 dl vispgrädde

Smält chokladen försiktigt i micro eller över ett vattenbad.
Rör ihop med färskost och cream fraiche.
Vispa grädden och vänd ner i chokladost röran.

Sedan spritsade jag moussen lite fint i tallrikar och serverade med passerade hallon.

Mäktigt men gott och stillade ialla fall mitt sötsug!






Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0