Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Att montera en tårta

Ni som läser min blogg tydligt inser nog att jag bara bakade 2 tårtor i helgen fast jag nämde tre!
På grund av sjukdom flyttades ett kalas fram till nästa helg i stället. Men eftersom jag redan hade förberett fyllningar var det bara att montera och stoppa i frysen.
Det går jättebra att förbereda så långt i förväg.

Tårtan är beställd av beställarna till Maltes doptårta men den här gången lyxade jag till tårtan lite extra.
Vi var själva med på dopet och jag fick smaka min egna tårta (kombinationen var verkligen jättegod) men jag ville som sagt lyxa till denna lite extra.


Jag börjar med att dela tårtbotten i tre delar, delar ner jordgubbar och lägger på första lagret innan jag...


lägger på ett tjockt lager med "jordgubbsmousse" gjort på mosade jordgubbar, snabb marsanpulver, vaniljyoghurt och vispgrädde


Sen på med en ny smaskig chokladbotten


och så fyller jag på med ett tjock lager chokladganache gjord på daim som är uppiffad med 2 st hackade dubbeldaim


Sista tårtbotten på


och så plastfolie runt om!

Så här brukar tårtan få stå ett dygn i kylen innan jag spacklar, täcker och dekorerar tårtorna, som jag i sin tur gör dagen innan de serveras.
Men nu fick den hoppa in i frysen för att sedan tina upp sakta i kylskåpet dagen innan den spacklas, täcks och dekoreras och på lördag får vi smaka på den.

Låter ni era tårtor safta till sig ordentligt innan ni serverar dem?












Kommentarer
Postat av: Sanne

Brukar också låta mina tårtor safta sig ordentligt, men jag har aldrig testat att frysa dem. Det ska jag definitivt testa, tack för tipset!

2010-09-07 @ 23:23:59
URL: http://www.minabaktankar.blogspot.com/
Postat av: Lisa - Sockerrus

Jag brukar oxå låta dem safta tills sig. De brukar få stå 12-24h beroende på hur mkt tid jag har =) Tårtan är ju som godast dag 2 eller till o med 3 tycker jag =) Jag har aldrig vågat att frysa den så tack så jättemkt för tipset! Nu vet jag att det blir bra =)



Din jordgubbsmousse låter jättegod. Har du lust att dela med dig av receptet? =)

2010-09-08 @ 08:23:40
URL: http://sockerrus.wordpress.com
Postat av: Lisa - Sockerrus

Hittade receptet men antar att du ändrat receptet lite till, eller? Såg inget marsansåspulver där nämligen =) Lät hur som helst väldigt god (hela tårtan likaså).

2010-09-08 @ 08:31:54
URL: http://sockerrus.wordpress.com
Postat av: Maria

Kul att se hur du gör. Ser gott ut. Smidigt att förbereda långt innan och sen tina upp.

2010-09-08 @ 08:34:37
URL: http://mariasbaksida.blogspot.com
Postat av: Erika - Bakglädje

Jag fyller tårtan dagen innan jag täcker den. Och oftast äts den dagen efter den täcks. Blir mycket gott.

2010-09-08 @ 10:46:34
URL: http://bakgladje.blogspot.com
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Det bästa är ju att fylla tårtan dagen innan, oftast sent på kvällen så den liksom saftar till sig

2010-09-08 @ 20:32:29
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Emelie

Hejsan!

Undrar om du har ngt bra recept pa fläderfyllning till tårta...?

superfin blogg!

2010-09-08 @ 21:22:10
Postat av: Linda Runn

Emelie:

Flädermousse:

3dl grädde

3msk strösocker

4msk koncentrerad fläderjuice



vispa äggvitorna till hårt skum

vispa grädden till hälften & blanda i socker & jucie fortsätt vispa grädden hårt.

blanda försiktigt ner äggvitan i grädden

låt stå i kylen ca 2 timmar.



Linda- Cupcakefluffan:

Minst 1 dygn innan! JAg vill ha den fylld 1 dygn innan jag spacklar, annars flyter bottnarna omkring och tårtan blir inte lika jämn och fin.



Maria:

Javisst! Det blir inte svårare än vad man gör det :)



Sanne:

Varsågod!

2010-09-08 @ 22:10:58
URL: http://lindarunn.blogg.se/
Postat av: Lisa

Hej!



Jag är helt ny på tårtor.



Menar du att du gör chokladganachen med vanlig choklad först och sedan har i ytterligare 2 st daim? Låter som en väldigt god fyllning.

2011-04-15 @ 21:49:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0