Att montera en tårta
På grund av sjukdom flyttades ett kalas fram till nästa helg i stället. Men eftersom jag redan hade förberett fyllningar var det bara att montera och stoppa i frysen.
Det går jättebra att förbereda så långt i förväg.
Tårtan är beställd av beställarna till Maltes doptårta men den här gången lyxade jag till tårtan lite extra.
Vi var själva med på dopet och jag fick smaka min egna tårta (kombinationen var verkligen jättegod) men jag ville som sagt lyxa till denna lite extra.
Jag börjar med att dela tårtbotten i tre delar, delar ner jordgubbar och lägger på första lagret innan jag...
lägger på ett tjockt lager med "jordgubbsmousse" gjort på mosade jordgubbar, snabb marsanpulver, vaniljyoghurt och vispgrädde
Sen på med en ny smaskig chokladbotten
och så fyller jag på med ett tjock lager chokladganache gjord på daim som är uppiffad med 2 st hackade dubbeldaim
Sista tårtbotten på
och så plastfolie runt om!
Så här brukar tårtan få stå ett dygn i kylen innan jag spacklar, täcker och dekorerar tårtorna, som jag i sin tur gör dagen innan de serveras.
Men nu fick den hoppa in i frysen för att sedan tina upp sakta i kylskåpet dagen innan den spacklas, täcks och dekoreras och på lördag får vi smaka på den.
Låter ni era tårtor safta till sig ordentligt innan ni serverar dem?
Brukar också låta mina tårtor safta sig ordentligt, men jag har aldrig testat att frysa dem. Det ska jag definitivt testa, tack för tipset!
Jag brukar oxå låta dem safta tills sig. De brukar få stå 12-24h beroende på hur mkt tid jag har =) Tårtan är ju som godast dag 2 eller till o med 3 tycker jag =) Jag har aldrig vågat att frysa den så tack så jättemkt för tipset! Nu vet jag att det blir bra =)
Din jordgubbsmousse låter jättegod. Har du lust att dela med dig av receptet? =)
Hittade receptet men antar att du ändrat receptet lite till, eller? Såg inget marsansåspulver där nämligen =) Lät hur som helst väldigt god (hela tårtan likaså).
Kul att se hur du gör. Ser gott ut. Smidigt att förbereda långt innan och sen tina upp.
Jag fyller tårtan dagen innan jag täcker den. Och oftast äts den dagen efter den täcks. Blir mycket gott.
Det bästa är ju att fylla tårtan dagen innan, oftast sent på kvällen så den liksom saftar till sig
Hejsan!
Undrar om du har ngt bra recept pa fläderfyllning till tårta...?
superfin blogg!
Emelie:
Flädermousse:
3dl grädde
3msk strösocker
4msk koncentrerad fläderjuice
vispa äggvitorna till hårt skum
vispa grädden till hälften & blanda i socker & jucie fortsätt vispa grädden hårt.
blanda försiktigt ner äggvitan i grädden
låt stå i kylen ca 2 timmar.
Linda- Cupcakefluffan:
Minst 1 dygn innan! JAg vill ha den fylld 1 dygn innan jag spacklar, annars flyter bottnarna omkring och tårtan blir inte lika jämn och fin.
Maria:
Javisst! Det blir inte svårare än vad man gör det :)
Sanne:
Varsågod!
Hej!
Jag är helt ny på tårtor.
Menar du att du gör chokladganachen med vanlig choklad först och sedan har i ytterligare 2 st daim? Låter som en väldigt god fyllning.