Färgglada cake pops
Dock vill jag inte ha för mycket godsaker hemma eftersom jag försöker hålla nere vikten.
Men jag tror inte arbetskamraterna hade något emot att jag bjöd dem på lite godsaker under planeringsmötet.
De rosaglittriga cake popsen sparade jag dock till mina flickor!
Ca 200 gram choklad tårtbotten röres ihop med ca 100 gram naturell philadelphiaost
Rulla till ca 20 bollar och sätt på klubbpinnar, går bra med grillpinnar
Smält 200 gram valfri choklad, jag tog ljus block, och doppa klubborna och dekorera sedan valfritt innan chokladen stelnar
Men de där är ju heeeelt omöjliga att baka... höll på att slänga klubborna i väggen .. det sitter ju inte kvar på pinnen... de trillar AV..
Sanna:
Du kanske har en för lös "deg"??
Ta mindre färskost eller lägg till lite potatismjöl om skadan redan skett.
Lycka till nästa gång!
Mvh Linda Runn
Jättefina! Har köpt hem Oreos och cream cheese så nu ska jag också testa dessa populära bollar ;)
vilka härliga cake pops
Mmmm...ser supersmarriga ut...åh vad sugen jag blir.
Ja får testa det :-) det ser ju sååå ekelt ut haha men blir de inte för tunga på pinnen för dig??? hur stor är din BOLL,?? hur doppar man den bäst i choklad???
Jättefina!
Hur får du dit strösslet? Har du en skål som du doppar dem i eller rullar du på det?
Sanna:
Jag har en skål med smält choklad som jag rullar runt "klubban" i och sedan snurrar tills chokladen slutat rinna
Erika:
Jag har en liten skål med strössel som jag håller "klubban" över och sedan strösslar på med handen.
Det gäller att vara kvick för chokladen stelnar fort
Hittade alldeles nyss denna blogg när jag googlade efter tårtfyllningar.. Måste bara säga att jag är heelt imponerad av dig! Dina bakverk är så vackra! Superduktigt!! Och det ser så gott ut också! Måste fråga, är du utbildad konditor, eller självlärd?
Ser fram emot att fortsätta läsa och bli inspirerad av dina inlägg. :)
//Desireé i Umeå
jag vill bara tipsa om en tävling hos mig där man kan vinna halloween bakset. kanske du vill vara med.http://frokenkok.blogg.se/2010/september/vinn-halloween-baksaker.html
hejsan!
såg att du hade gjort en 3 våningstårta, jag ska själv ge mig på det snart och jag tänkte bara fråga ett par saker eftersom du typ e ett proffs=)
1- Vad använde du dig av för tårtbricka i botten som var stabil nog
2- bör man använda grillpinnar ist för sugrör
3-räcker det med tjock kartong som mellanlager (typ tårtbricka i guld som man klipper)
4-funkar det att transportera den eller rasar den då?
tusen miljarder tack på förhand!
Desireé i Umeå:
Åh vad du gör mig glad!! Så roligt att du hittat hit och fastnat!
Jag är inte utbildad utan självlärd. Jag har alltid älskat att baka men för 2 år sedan i augusti när vår yngsta dotter skulle döpas ville jag avancera doptårtorna och på den vägen är det :)
Emelie:
Jag ska svara så gott jag kan :)
1. Jag köpte en stabilare tårtbricka från tårtshoppen Kakburken.se
2. Jag köpte plaströr avsedda att kapa och använda som stöd i våningstårtor, också från Kakburken.se
3. Jag använde bara vanliga guldbrickor emellan
4. Det gick bra att transportera tårtan och jag monterade den kvällen innan den skulle fraktas.
Jag penslar med vatten på mitten av varje tårta som våningen kan klistra fast sig i så de inte halkar av.
Kika i steg-för-steg kategorin.
Tusen tack för dina svar! =)
ps dina tårtor e så fina!
Emelie:
Tack!!!
Hejsan! Oj vad goda dom ser detta måste testas. Jättefin blogg med tårtor mm.
Jättefina! mina blev inte alls så där bra, ramlade av pinnen och chokladen blev inte lika jämn och fin som din xD men smakade bra i alla fall ;)
vad är det du har ställt "klubborna" i för något ( den rosa med vita prickar)
Josefin:
Tack!
Jag har klätt in en frigolitbit i presentpapper som jag använder som cakepopsställ.
Med vänlig hälsning, Linda
Aha okej! Va smart :)
En sak till, vart har du köpt klubbpinnarna ? ;)