Läsar mail
Jag fick ett mail från en tjej som heter Clara och frågorna var så fra att jag valde att publicera dem och svaren här.
Hejsan! Vilka jättefina tårtor du gör!!
Här kommer lite frågor till dig som jag skulle vilja att du svarade på:
1. Hur länge har du hållt på med att göra tårtor?
2. Lär man sig fort att skulpturera och designa tårtor?
3. Vilken linje på gymnasiet ska man gå om man vill hålla på med bakverk som dessa?
4. Tjänar man bra med pengar inom detta jobb? eller har du ett annat jobb vid sidan om?
5. Kostar verktygen till tårtorna mycket? (ingredienser, sånt man gör figurer av)
Jag är 14 år, och har alltid varit intresserad av att baka. Min högsta dröm är att flytta till USA och öppna eget konditori. Men jag skulle tro att jag suger på att skapa tårtor som du gör. hejdå! kramis.
Tack för frågorna Clara!
1. Jag har bakat tårtor av den här typen sedan augusti 2008 (ca 2,5 år)
2. Bakar man många tårtor och ofta lär man sig rätt fort. Jag bakar tårtor nästan varje helg.
3. Livsmedelsprogrammet är en bra början sedan får man fördjupa sig i olika kurser. Jag är dock självlärd och med hjälp av internet och bla youtube har jag lärt mig mycket.
4. Jag vet inte riktigt vad en konditor tjänar eller hur bra det skulle gå att ha eget tårtkonditori. Jag jobbar som barnskötare på en förskola och bakar tårtor på min fritid.
5. Verktygen kostar en slant och jag har köpt lite saker i taget. Ingredienserna är inte så dyra, sugarpaste går att göra själv och innehåller i princip:
Hejsan! Vilka jättefina tårtor du gör!!
Här kommer lite frågor till dig som jag skulle vilja att du svarade på:
1. Hur länge har du hållt på med att göra tårtor?
2. Lär man sig fort att skulpturera och designa tårtor?
3. Vilken linje på gymnasiet ska man gå om man vill hålla på med bakverk som dessa?
4. Tjänar man bra med pengar inom detta jobb? eller har du ett annat jobb vid sidan om?
5. Kostar verktygen till tårtorna mycket? (ingredienser, sånt man gör figurer av)
Jag är 14 år, och har alltid varit intresserad av att baka. Min högsta dröm är att flytta till USA och öppna eget konditori. Men jag skulle tro att jag suger på att skapa tårtor som du gör. hejdå! kramis.
Tack för frågorna Clara!
1. Jag har bakat tårtor av den här typen sedan augusti 2008 (ca 2,5 år)
2. Bakar man många tårtor och ofta lär man sig rätt fort. Jag bakar tårtor nästan varje helg.
3. Livsmedelsprogrammet är en bra början sedan får man fördjupa sig i olika kurser. Jag är dock självlärd och med hjälp av internet och bla youtube har jag lärt mig mycket.
4. Jag vet inte riktigt vad en konditor tjänar eller hur bra det skulle gå att ha eget tårtkonditori. Jag jobbar som barnskötare på en förskola och bakar tårtor på min fritid.
5. Verktygen kostar en slant och jag har köpt lite saker i taget. Ingredienserna är inte så dyra, sugarpaste går att göra själv och innehåller i princip:
- gelatinpulver
- vatten
- vit sirap
- glukos
- glycerol
- kokosfett
- florsocker
Kommentarer
Trackback