Batman tårta till Daniel 6 år
Jag har vid andra tillfällen bakat ägg- och glutenfria tårtbottnar med då i mindre formar.
Den här tårtan skulle räcka till 17-20 bitar.
Efter 3 misslyckade tårtbottnar kom jag på att marängbottnar från affären konstigt nog är både ägg- och glutenfria.
Så räddningen för denna tårta blev 2 pkt marängbottnar.
Mindre roligt var det när jag kom hem med bottnarna och såg att det ena paketet var halvt mosat.
Tur att det går att pussla inne i tårtan och spackla den fin.
Två av de tre misslyckade ägg- och glutenfria bottnarna
Hård och pulveraktig Fastbränd i formen och knäckig i mitten
Tårtan innehöll:
3st chokladpenslade marängbottnar, dumlekolakräm, hallonmousse, spacklad med grädde, täckt med sp, dekorerad med sp och svart marsipan
Tårtbricka från Siluett of Sweden
Fy vad trist att det inte blev några bra bottnar, men tur att du kom på det där med marängbottnarna!
Jag fick frågan om vad man kan baka till en vegan, då kanske sån marängbotten funkar om den är äggfri?
Tycker det låter väldigt gott med marängbotten med en massa goda fyllningar, och tårtan blev hur snygg som helst!!!
Fy vad trist att det inte blev några bra bottnar, men tur att du kom på det där med marängbottnarna!
Jag fick frågan om vad man kan baka till en vegan, då kanske sån marängbotten funkar om den är äggfri?
Tycker det låter väldigt gott med marängbotten med en massa goda fyllningar, och tårtan blev hur snygg som helst!!!
Det är spännande att de där man köper i butiken får kallas maräng tycker jag, eftersom det enda den har gemensamt med riktig maräng är sockret. God riktig maräng är gjord av äggvita och socker. Men det är bra att de finns, för alla äggallergiker i landet.=)
penslade du dom med choklad för de skulle fylla en funktion eller för det är gott?=)
Hej!
Jag bakade en Ägg- och Gluten fri botten för någon vecka sen och den blev jätte bra! Om du vill kan du få recepten!
Pernilla:
tyvärr så innehåller köpe marängen mjölkprotein så helt vegansk blir den inte tyvärr.
Mvh Linda Runn
Vad typiskt med bottnarna. Skönt att det ordnade sig ändå! Tårtan blev jättefin och cool! :o)
Hej! Måste bara få säga att du gör så himla fina tårtor, hittade hit nu och är himla imponerad!
Angående våningstårta, hur gör man med sugrören när det är dags att äta den undre tårtan, ska gästerna själva plocka bort dom när dom äter tårtan eller ska jag ta bort dom innan?
och kan tårtan stå ett dygn i kylskåpet så den inte rasar ihop?
Hej Linda! Vad duktig du är... Jag bor också i Norrköping och tänkte höra med dig om vart man kan köpa tillbehör för all typ av bakning här istan. Jag tänker på saker som pastafärg och dekorsaker!
Kram Hanna
Emelie:
TACK!
Angelica:
Det är lätt att se sugrören och inte så svårt att pilla bort vartefter man skär upp tårtan
Hanna:
Jag handlar allt över nätet. Kakburken och tårtdecor, ligger länkat på bloggen
Mvh Linda Runn
Om man ska göra en tårta med sockerpasta dagen innan den ska ätas, ska man spackla den med grädde då eller är det bättre med smörkräm? Har du ett recept på smörkräm? Ska försöka mig på att göra sonens doptårtor själv... :S
blev ju super fin till slut...
Åh vilken bra blogg! jättefina tårtor,och jättemycket bra recept! blir jätteinspirerad att prova själv!=)
Hur gör du päronmoussen?
Hälsn Maria!
Vad tråkigt med misslyckade bottnar, speciellt när man gjort den innan och det har funkat bra. Tur du fick ordning på den ändå :) Tyckte verkligen designen på tårtan var kanonfin =)
Fantastisk underbar tårtor du skapar. Du bör marknadsföra dig bättre.
Lovar att var och varannan kommer at stå i kö för beställning.
Hur beställer man en tårta/skapelse från dig.
Ha en underbar dag!
Lea:
Kontakta mig på mailen
Mvh Linda Runn
Jättefin tårta! Gillar verkligen borden. Tråkigt att det strulade så dock :-(
Jag brukar använda detta recept, http://sockerrus.wordpress.com/2011/02/20/recept-tartbotten-agg-och-glutenfri/ och det har fungerat jättebra både till stora och små tårtor :-)
Ha det gott! :-)
Amen alltså du är ju helt fenomenal!