Linda Runn
Om mig:
I norrköping bor denna tvåbarnsmamma som i augusti 2008 upptäckte den tidsödande sysselsättningen "Baka tårta" I den här bloggen kommer hon visa det som bakas och lite från vardagen som tvåbarnsmor och sambo.

Batman tårta till Daniel 6 år

Den här tårtan ville aldrig bli gjord. Men som tur var ordnade det till sig tillsist.
Jag har vid andra tillfällen bakat ägg- och glutenfria tårtbottnar med då i mindre formar.
Den här tårtan skulle räcka till 17-20 bitar.
Efter 3 misslyckade tårtbottnar kom jag på att marängbottnar från affären konstigt nog är både ägg- och glutenfria.
Så räddningen för denna tårta blev 2 pkt marängbottnar.
Mindre roligt var det när jag kom hem med bottnarna och såg att det ena paketet var halvt mosat.
Tur att det går att pussla inne i tårtan och spackla den fin.





Två av de tre misslyckade ägg- och glutenfria bottnarna

Hård och pulveraktig                      Fastbränd i formen och knäckig i mitten

Tårtan innehöll:
3st chokladpenslade marängbottnar, dumlekolakräm, hallonmousse, spacklad med grädde, täckt med sp, dekorerad med sp och svart marsipan

Tårtbricka från Siluett of Sweden






Kommentarer
Postat av: Pernilla -Bli min jäst

Fy vad trist att det inte blev några bra bottnar, men tur att du kom på det där med marängbottnarna!

Jag fick frågan om vad man kan baka till en vegan, då kanske sån marängbotten funkar om den är äggfri?

Tycker det låter väldigt gott med marängbotten med en massa goda fyllningar, och tårtan blev hur snygg som helst!!!

2011-03-07 @ 22:16:57
URL: http://bliminjast.blogg.se/
Postat av: Pernilla -Bli min jäst

Fy vad trist att det inte blev några bra bottnar, men tur att du kom på det där med marängbottnarna!

Jag fick frågan om vad man kan baka till en vegan, då kanske sån marängbotten funkar om den är äggfri?

Tycker det låter väldigt gott med marängbotten med en massa goda fyllningar, och tårtan blev hur snygg som helst!!!

2011-03-07 @ 22:18:18
URL: http://bliminjast.blogg.se/
Postat av: Lakritztrollet

Det är spännande att de där man köper i butiken får kallas maräng tycker jag, eftersom det enda den har gemensamt med riktig maräng är sockret. God riktig maräng är gjord av äggvita och socker. Men det är bra att de finns, för alla äggallergiker i landet.=)

2011-03-07 @ 22:35:13
URL: http://lakritztrollet.blogspot.com
Postat av: emelie

penslade du dom med choklad för de skulle fylla en funktion eller för det är gott?=)

2011-03-08 @ 08:42:47
Postat av: Therese

Hej!

Jag bakade en Ägg- och Gluten fri botten för någon vecka sen och den blev jätte bra! Om du vill kan du få recepten!

2011-03-08 @ 10:59:23
Postat av: Linda Runn

Pernilla:

tyvärr så innehåller köpe marängen mjölkprotein så helt vegansk blir den inte tyvärr.



Mvh Linda Runn

2011-03-08 @ 12:18:37
URL: http://lindarunn.blogg.se/
Postat av: Carina-bakkonst

Vad typiskt med bottnarna. Skönt att det ordnade sig ändå! Tårtan blev jättefin och cool! :o)

2011-03-08 @ 20:08:23
URL: http://carinasbakkonst.blogspot.com
Postat av: Emelie

Hej! Måste bara få säga att du gör så himla fina tårtor, hittade hit nu och är himla imponerad!

2011-03-08 @ 20:19:41
URL: http://emeliebakar.blogspot.com
Postat av: angelica

Angående våningstårta, hur gör man med sugrören när det är dags att äta den undre tårtan, ska gästerna själva plocka bort dom när dom äter tårtan eller ska jag ta bort dom innan?

och kan tårtan stå ett dygn i kylskåpet så den inte rasar ihop?



2011-03-08 @ 22:09:45
Postat av: Hanna

Hej Linda! Vad duktig du är... Jag bor också i Norrköping och tänkte höra med dig om vart man kan köpa tillbehör för all typ av bakning här istan. Jag tänker på saker som pastafärg och dekorsaker!

Kram Hanna

2011-03-09 @ 12:38:48
URL: http://nussesinfo.blogg.se/ivantanstider/
Postat av: Linda Runn

Emelie:

TACK!



Angelica:

Det är lätt att se sugrören och inte så svårt att pilla bort vartefter man skär upp tårtan



Hanna:

Jag handlar allt över nätet. Kakburken och tårtdecor, ligger länkat på bloggen



Mvh Linda Runn

2011-03-09 @ 18:39:38
URL: http://lindarunn.blogg.se/
Postat av: Sofia

Om man ska göra en tårta med sockerpasta dagen innan den ska ätas, ska man spackla den med grädde då eller är det bättre med smörkräm? Har du ett recept på smörkräm? Ska försöka mig på att göra sonens doptårtor själv... :S

2011-03-09 @ 21:52:21
URL: http://ihja.blogg.se/
Postat av: chanette

blev ju super fin till slut...

2011-03-10 @ 10:38:45
URL: http://tartpalatset.blogg.se/
Postat av: Maria A

Åh vilken bra blogg! jättefina tårtor,och jättemycket bra recept! blir jätteinspirerad att prova själv!=)

Hur gör du päronmoussen?

Hälsn Maria!

2011-03-11 @ 09:50:25
URL: http://mammamia75.bloggplatsen.se
Postat av: Milli

Vad tråkigt med misslyckade bottnar, speciellt när man gjort den innan och det har funkat bra. Tur du fick ordning på den ändå :) Tyckte verkligen designen på tårtan var kanonfin =)

2011-03-11 @ 11:20:34
URL: http://millistartorochannat.blogspot.com/
Postat av: Lea

Fantastisk underbar tårtor du skapar. Du bör marknadsföra dig bättre.

Lovar att var och varannan kommer at stå i kö för beställning.

Hur beställer man en tårta/skapelse från dig.

Ha en underbar dag!

2011-03-11 @ 11:47:12
Postat av: Linda Runn

Lea:

Kontakta mig på mailen



Mvh Linda Runn

2011-03-11 @ 15:24:09
URL: http://lindarunn.blogg.se/
Postat av: Lisa - Sockerrus

Jättefin tårta! Gillar verkligen borden. Tråkigt att det strulade så dock :-(

Jag brukar använda detta recept, http://sockerrus.wordpress.com/2011/02/20/recept-tartbotten-agg-och-glutenfri/ och det har fungerat jättebra både till stora och små tårtor :-)



Ha det gott! :-)

2011-03-11 @ 20:57:03
URL: http://sockerrus.wordpress.com
Postat av: Beata

Amen alltså du är ju helt fenomenal!

2011-03-11 @ 22:30:26
URL: http://beatas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Rund tårta
Diameter cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Fyrkantig tårta
Längd cm
Bredd cm
Höjd cm


Små bitar bitar
Medium bitar bitar
Stora bitar bitar
Matbloggstoppen

RSS 2.0