Champagnemousse
Receptet på champagnemousse hittade jag i en av alla mina bakböcker, "Choklad - Över 100 läckra recept"
Receptet räcker till ett rejält lager i en 25 cm tårta
7 g gelatinpulver
3 msk kallt vatten
3 dl champagne (jag använde vitt halvtorrt mousserande)
3 dl vispgrädde
2 äggvitor
1 dl socker
Häll vattnet i en skål, strö över gelatinpulvret och låt svälla i ca 5 minuter.
Ställ skålen över en kastrull med hett vatten och rör tills gelatinet löst sig.
Rör ner champagnen.
Vispa grädden
Vänd ner champagnegélen i grädden och ställ kallt
Rör runt då och då tills smeten börjar stelna.
Vispa äggvitorna till ett fast och hårt skum tillsätt sockret och vispa det blankt.
Vänd försiktigt ner äggvitorna i den stelnande moussen.
Låt stå kallt i ca 2 timmar
Tips!
Täck bakformen du bakade tårtbottnen i med plastfolie och lägg i första delen av tårtbotten och fyll med mousse.
Täck med lite plastfolie och låt det stelna innan du lägger på nästa tårtbotten del och fyller med nästa fyllning.
Tänk på att du bygger tårtan upp-och-ner så välj den stadigaste fyllningen längst upp när du bygger tårtan på det här viset.
Kommentarer
Postat av: Therese
Jag gjorde denna mousse igår kväll, ska fylla bröllopstårtan med den idag men jag tycker smaken vart väldigt klen(mest gräddsmak?) har du nåt tips på hur jag kan få moussen/tårtan att smaka mer? Ska vara mörkchokladmousse till..
Svar:
Linda Runn
Trackback