Enkel Daim tårta
Häromdagen hade vi en liten middags bjudning och då passade jag på att baka en gammal klassiker som vi ofta serverade efter smörgåstårta när jag var mindre.
Det går lätt och snabbt att baka den.
4 ägg
4 dl socker
200g malen mandel eller mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 dubbel daim
3 dl vispgrädde
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg och socker pösigt
3. Mixa mandeln (jag körde dem i magic bullet) och blanda med bakpulver
3. Vänd ner mandeln i äggsmeten
4. Sätt fast bakplåtspapper i en 24cm springform och häll på smeten
Grädda mitt i ugnen i ca 30 min
5. Hacka 1 dubbel daim och lägg på kakan så fort den kommer ut ur ugnen
Låt svalna
6. Ta loss från formen och lägg på ett fint fat
7. Vispa grädden och bred på
8. Hacka den andra dubbel daimen och strö över grädden
Njut!
Hej! Håller på att baka denna nu och den har stigit i ugnen till ca 10cm hög och har varit inne i 30 min. Men den vobblar och känns inte färdig? Har jag gjort något fel må tro? Tack för en fin blogg!
Och nu rinner det över kanten :(
Ja, följt allt väldigt noga :) Nu står den och svalnar och har sjunkit ihop till ett par cm hög, den verkar lite kladdig inuti, men så kanske den ska vara? Det blir nog bra :)
Hej Linda! Har följt din blogg ett tag och verkligen älskar dina fina tårtor. Finns det möjlighet att beställa tårtor av dig? Och isåfall vad skulle detta kosta på ett ungefär. Bröllopstårta till ca 70pers?
Med vänlig hälsning, Malin